programvare

6 beste diagram- og flytskjermprogramvare [Guide 2020]

6 beste diagram- og flytskjermprogramvare [Guide 2020]

Flytskjemaer er avgjørende for systemdesignere og programmerere. Systemanalytikere og programmerere designer IT-systemer og programvare med dataflytdiagrammer og algoritmediagrammer. Du kan lage grunnleggende flytskjemaer for programvare for tilbaketrekking, presentasjon og til og med tekstbehandler men dedikerte flytskjermapplikasjoner har mer omfattende diagramalternativer og verktøy. Dette er noen av de beste flytskjermapplikasjonene for Windows.

Diagram- og flytskjermverktøy for Windows-PCer

1. Adobe Illustrator (anbefales)

Adobe Illustrator er et av de beste alternativene for flytskjema og diagramprogramvare, da det inneholder de kraftigste vektorbaserte funksjonene. Denne programvaren er en del av Creative Suite-appene, og du kan legge den til Windows (XP til 10) sammen med andre grafiske verktøy som Adobe Photoshop, Adobe Indesign og andre apper..

Programmet er også kompatibelt med iPad-plattformer, slik at du kan designe diagrammer og flytskjemaer med berøring eller Apple Pencil hvis du føler at denne måten er enklere for deg. Arbeidet ditt blir lagret i skyen, slik at teamet ditt får tilgang til det uansett hvor de er.

Adobe Illustrator-brukere kan tegne flytdiagrammer og mange andre typer diagrammer med programvaren. UML-, nettverks-, krets- og diverse diagrammer er noen av diagrammene du kan tegne i Adobe. Dette er også et godt valg for databasedesignere, da det inkluderer objekter for diagrammer for enhetsforhold.

Det mest attraktive er det faktum at alle endringene du har gjort på arbeidet ditt, vil bli sett i sanntid, og arbeidsflyten din vil bli forbedret betraktelig ettersom du vil bruke kompleks vektorgrafikk. For å legge til mer kreativitet i flytskjemaet, kan du også bruke typografidesign ved å legge til kraftige effekter og skriftstiler.

Adobe Illustrator har et interaktivt grensesnitt for en nybegynner som for en grafisk spesialist, slik at du enkelt kan redigere diagrammer i flere faner og lar deg legge til alternative lag i diagrammer. Videre støtter programvaren de mest bemerkelsesverdige diagramfilformatene som: .ai, .eps, .ait, .svgz, .svg.

Få gratis Adobe Illustrator nå

2. Edraw Max

Edraw Max er et alt-i-ett-diagramapplikasjon som har en av de mest omfattende samlingene av former og symboler for flytskjemaer og andre diagrammer du sannsynligvis finner i hvilken som helst programvare..

Med mer enn ni millioner nedlastinger er Edraw den valgte programvaren for mange. Dette er multiplatform-programvare kompatibel med Windows 10/8/7 / Vista, Linux (Ubuntu, Debian og Fedora) og Mac OS X-plattformer. Edraw selger til $ 179, men det er også tilgjengelig med et $ 99 årlig abonnement.

Edraws utgiver kan skryte av at du kan sette opp mer enn 260 diagramtyper med denne programvaren. Når Edraw-brukere først åpner applikasjonen, kan de velge fra et bredt utvalg av malkategorier for virksomhets-, flytskjema-, prosjekterings-, organisasjons-, nettverks-, database-, programvare-, presentasjons- og trådrammediagrammer.

Programvaren inneholder mer spesifikke flytskjermmal for dataflyt, revisjon, utheving, SDL, kryssfunksjon og grunnleggende flytskjema. Edraw-brukere kan velge mer enn 12 000 vektorsymboler og legge til infografikk i flytskjemaer med URL-lenker, dokumentvedlegg og merknader. Hvis det ikke er nok, gir det også en presentasjonsmodus og PDF- og HTML-eksportalternativer for deling av diagrammer.

⇒ Last ned nå (gratis) Edraw Max Trial

3. Microsoft Visio

Microsoft Visio for Windows 10 / 8.1 / 7 er en intuitiv programvare som du kan bruke til å sette opp flytskjemaer og mange andre typer diagrammer. Visio Standard 2016 selger til $ 299,99, og det er også en Visio Professional som er tilgjengelig for $ 589,99. Ok, $ 299,99 høres kanskje ikke ut som spesielt stor verdi; men denne applikasjonen pakker i et omfattende verktøy for diagrammer og har mange eksklusive funksjoner du ikke får i de fleste freeware-alternativer. Visio Professional inkluderer også datakobling og flere delings- og samarbeidsalternativer enn standardversjonen.

⇒ Få nå Visio Standard

⇒ Få nå Visio Professional

Visio 2016 gjør det mulig for brukerne å sette opp hele spektret av diagrammer, for eksempel grunnleggende og kryssfunksjonelle flytskjemaer, UML, trådramme, nettverk, Venn og tekniske ingeniørdiagrammer. Du kan også bruke programvaren til å sette opp Gantt-diagrammer, kalendere og organisasjonskart.

Programvaren inneholder 70 diagrammaler og startdiagrammer. Visio gir også sanntidssamarbeid (med Skype-integrasjon) slik at flere brukere kan redigere et diagram, en presentasjonsmodus, HTML- og PDF-eksportverktøy og et utklippsgalleri som inneholder mange former, symboler og andre dekor for flytskjemaer.

Få andre flytskjermapplikasjoner kan matche Visios rike sett med designverktøy.

4. ClickCharts (NCH)

Formålet med diagrammer er å forenkle og forenkle undervisnings- og læringsprosessen til et bestemt emne. Som sådan tar du et komplekst sett med informasjon og gjør det til noe mer forståelig.

Så et program som er laget for å lage diagrammer, bør være like enkelt å bruke, om ikke enda enklere. Det ville være tilfelle med ClickCharts (NCH), et utrolig brukervennlig verktøy for å lage diagram som får deg til å sette opp på få minutter.

Brukergrensesnittet er utrolig enkelt og ryddig med unødvendige verktøy, og den eneste grensen for hvor raskt du kan lage diagrammer med det er din egen kunnskap om emnet for hånden.

Det er mange ting du kan bruke ClickCharts til, inkludert:

Når det gjelder diagrammene selv, kan de tilpasses på hvilken måte du måtte ønske deg, fra stilen til diagrammet (Venn, sektordiagram osv.) Til farger, plasseringer, nummerposisjonering på siden, du heter det.

Alt i alt er det et ekstremt godt verktøy for alle som er avhengige av diagrammer for undervisning, læring, studier og forskning, noe som gir bedre optimalisering av systemets flyt gjennom bedre visuell forståelse.

⇒ Få ClickCharts (NCH) nå

5. yEd Graph Editor

YEd Graph Editor er Java-aktivert programvare kompatibel med Windows-, Linux- og Mac OS X-plattformene. Dermed trenger du også Java JRE installert for å kjøre dette flytskjemaapplikasjonen. Dette er et freeware-program som inneholder mange verktøy for oppretting av flytskjema, og du kan laste det ned fra denne nettsiden.

Programmet yEd Graph Editor gir en omfattende palett med formnoder, kanttyper, flytdiagramsymboler, gruppenoder, enhetsforholdssymboler, BPMN-symboler og andre diagramelementer som du kan designe et bredt utvalg av diagrammer eller diagrammer med. Programvaren har mange kommentaralternativer, slik at du kan legge til et ikon, flerlinjetekst eller HTML-etiketter til dem sammen med verktøytips og URL-er.

Den automatiske oppsettfunksjonen er et flott tillegg til programvaren som automatisk ordner deler av flytskjema for sluttbrukere. Denne applikasjonen støtter også et anstendig utvalg av import- og eksportfilformater, for eksempel XML, GraphML, PDF, HTML, GIF, JPG, SVG, PNG, BMP og mer. Ta en titt på dette galleriet for å se noen utdata fra yED Graph Editor.

Få nå yEd Graph Editor

6. Diagramdesigner

Diagram Designer er en enkel og lett vektarbasert flytskjemaapplikasjon for Windows. Dette er egentlig ikke en kamp for slike som Visio og Edraw, men det gir fortsatt et anstendig utvalg av verktøy for å tegne flytskjemaer. Dette er også programvare med åpen kildekode som er kompatibel med alle nyere Windows-plattformer. Klikk Last ned installasjonsprogram (2 MB) på denne websiden for å lagre installasjonsprogrammet til Diagram Designer i Windows.

Diagram Designer-brukere kan bruke dette programmet til å tegne et flytskjema, UML-design, GUI-design (for UI-storyboards) og elektroniske kretsdiagrammer. Den inkluderer standard tegneverktøy for rektangler, linjer, piler, ellipser, kurver og piler. Programvaren gjør det mulig for brukerne å legge til figurer i alternative lag, slik at de kan redigere dem uten å endre noen av figurene på de andre lagene. Diagram Designer-brukere kan lagre sine egne malpaletter eller laste dem ned fra programvarens nettsted. I tillegg pakker denne applikasjonen i en grafplotter, lysbildefremvisningsvisning og lommekalkulator for ligninger.

Få nå Diagram Designer

Dette er fem flytskjermapplikasjoner som er verdt å merke seg. Edraw Max og Visio er tungvekter, men Diagram Designer, yEd Graph Editor og Dia er anstendige freeware- og open source-alternativer. Merk at du også kan designe flytskjemaer med webapper som Lucidchart og Gliffy.

Ofte stilte spørsmål om diagram og flytdiagram:

Microsoft tilbyr programmer som Word, Excel eller PowerPoint for å tegne interaktive flytskjemaer.

Det beste programmet for å lage et diagram er Edraw Max, Adobe Illustrator og ClickCharts (NCH).

Hvis du vil tegne et enkelt flytskjema, kan du bruke Word, men bedrifter trenger vanligvis komplekse flytskjemaer, så det beste alternativet er Excel. Komplekse prosesser kan deles på flere ark i Excel, slik at du kan lage et komplett og stort flytskjema.

Redaktørens merknad: Dette innlegget ble opprinnelig publisert i november 2019 og har siden blitt oppdatert for friskhet og nøyaktighet.

Hvor mange Windows 8-eksemplarer har Microsoft solgt?
Enten vi hater eller elsker Windows 8, vi er fortsatt nysgjerrige på en ting - bare hvor mange enheter klarte Redmond å selge? Hvor mange Windows 8-ek...
Microsoft for å legge til Oracle's Java as a Service på Azure Cloud, Windows Server
På O'Reilly Open Source Convention (OSCON) i Portland, Oregon, har Microsoft Open Technologies, datterselskapet til Microsoft Corp-konsernet, sammen m...
Microsoft lanserer Windows 8.1 Enterprise Preview [Last ned]
For en drøy måned siden ga Microsoft ut den første oppdateringen til Windows 8, forhåndsversjonen av Windows 8.1. Nå har Microsoft kunngjort det Forhå...