anmeldelser

6 beste lisenskontrollprogramvare for å administrere programvarelisensene dine

6 beste lisenskontrollprogramvare for å administrere programvarelisensene dine

Lisenskontroll eller lisensadministrasjon er i utgangspunktet å kontrollere og dokumentere hvor og hvordan programvare kjører for å kontrollere og håndheve samsvar med forskjellige sluttbrukerlisensavtaler eller programvarelisenser.

Det betyr derfor at lisensstyringsprogramvare eller lisensadministrasjonsprogramvare er verktøy eller prosesser som selskaper og / eller organisasjoner bruker til dette formålet.

Noen ganger er det ikke lett å gjøre det enkelt å huske alle samsvar og avtaler du registrerte deg for, så det er her lisensstyringsprogramvaren gjør sin magi, slik at du sparer tid, kostnader som kan oppstå på grunn av manglende konsekvenser og stress.

Lisensstyringsprogramvare hjelper også programvareleverandørene selv å overvåke samsvar og sikre at selskapet eller organisasjonen er i samsvar med utviklerens programvarelisens.

Denne programvaren forhindrer også kopiering, deling og / eller ulovlig bruk eller piratkopiering av utviklerens programvare av ikke-lisensierte brukere.

For leverandører innebærer lisenskontroll eller ledelse å lage prøveversjoner, lisensnøkler, produktaktivering eller deaktivering, og mye mer.

For å implementere lisenskontroll i din bedrift eller organisasjon, er det noen forutsetninger som er nyttige, inkludert:

Prosessen med implementering av lisenskontroll innebærer å innhente detaljer om alle anskaffede lisenser, identifisere hvor lisensene er distribuert, sammenligne kjøp og distribusjon av lisenser, og avinstallering eller anskaffelse av lisenser.

Beste lisenskontrollprogramvare

  1. Snø
  2. Gjenta
  3. Intelex
  4. Samanage
  5. Flexera
  6. Lisens Dashboard

1. Snø

Snow er en lisenskontrollprogramvare som er utviklet for å redusere risikoen, kostnadene og kompleksiteten som vanligvis er knyttet til programvareaktiver og lisensiering.

Dette verktøyet hjelper din bedrift eller organisasjon med å unngå overforbruk av programvarerettigheter og skyressurser, samtidig som det garanteres fullstendig overholdelse av lisensreglene. Lisensansvarlig gir en enhetlig oversikt over all programvare, sky- og maskinvareaktiver, lisensrettigheter og bruksmålinger for applikasjoner.

Dette betyr at flere interessenter i organisasjonen din kan få tilgang til skreddersydde rapporter slik at de kan lage ELPer (effektive lisensposisjoner) for programvareleverandører, spore programvarebruk og -utgifter, spore skybruk og -utgifter, identifisere og overvåke bruken av distribuerte eiendeler og sky abonnement, samt identifisere muligheter for reduksjon av kostnader som følger med lisensiering og support.

Fordelene med å bruke Snow lisensstyringsprogramvare inkluderer digital transformasjon slik at du får en detaljert forståelse av all teknologibruken din, slik at du kan tilpasse deg bedriftens forretningsmål, en enhetlig visning av flere eiendeler i hele nettverket og skyen, datasenteroptimalisering for forenklet administrasjon av datasenterlisensiering, økonomistyring, programvaregjenkjenningsgaranti, innebygd automatisering for automatisk import av revisjonsdata fra flere lagerverktøy, og støtte for alle viktige lisensieringstyper som Microsoft, IBM, Oracle og mange flere.

Du kan også gi skreddersydd tilgang for flere brukere i forskjellige nøkkelavdelinger som IT, anskaffelse, økonomi og styring. En annen fordel ved fordelene er automatisk oppdagelse av ubrukte programvareelementer, slik at du kan se potensielle muligheter for lisensoptimalisering, sletting eller overforbruk og iverksette tiltak for å redusere kostnadene for sistnevnte. Den er tilgjengelig som en vertet skytjeneste og en lokal løsning.

Få snø


2. Reprise License Manager (RLM)

Dette er en rimelig og enkel å bruke lisenskontrollprogramvare i bedriftsklasse. Den er fleksibel og har makten til å betjene bedriftsbrukere for å sikre at programvaren din blir brukt innenfor de angitte vilkårene.

Nyt fleksibilitet, enkelhet, kraft og verdi for pengene, ettersom RLM tilbyr alle funksjonene som trengs og forventes av en lisensstyringsprogramvare i bedriftsklasse. Det er enkelt å administrere enten det er på stedet eller i skyen, og lar deg fange nye kunder og øke inntektene ved å gi deg roen til å gjøre jobben din, med viten om at lisensiering blir tatt vare på.

Funksjonene inkluderer en enkel API som håndterer komplekse lisensieringsmodeller, mobilitet av lisenser slik at du enkelt kan flytte dem, grei diagnostikk fra alle lisensierte klienter og servere, praktiske prøvemodus som kan konverteres til permanente lisenser senere, smertefri endring av lisensiering selv etter programvareutgivelser, multi -plattform og operativsystemstøtte, og automatisk oppdagelse av lisenstjeneste over et LAN-nettverk.

RLM kan brukes enten du aldri har brukt lisensstyringsprogramvare før, eller du bruker en egenutviklet lisensstyringsprogramvare eller en kommersiell programvare - RLM vil hjelpe deg med overgangsstrategien.

Andre funksjoner og fordeler inkluderer effektivitet, bekvemmelighet og fleksibilitet med merverdi for deg og dine kunder. Du kan også få tilgang til RLMCloud-funksjonen, som er en hostet løsning for å administrere lisenser i skyen. Med dette verktøyet trenger ikke kundene dine å installere lisensservere på stedet, da det allerede er aktivert å bruke uten kodeendringer, og du kan distribuere servere i Cloud eller på stedet, som ønsket.


3. Intelex

Intelex er en enkel, men likevel enkel å bruke lisenskontrollprogramvare som lar deg spore kritiske datoer og handlinger så mye letthet, og sikrer at dine ansatte til enhver tid er fullstendig lisensiert.

Med dette verktøyet kan du sentralisere lisensdata og spore aktiviteter og tilhørende fornyelses- og utløpsdatoer i ett sentralisert system, som er tilgjengelig på tvers av arbeidsgrupper, avdelinger og forskjellige steder. Du kan også sikre at lisensene dine alltid oppdateres ved å automatisere e-postvarsler og sende dem til ansatte og veiledere for kommende eller forsinkede fornyelser for å sikre 100% samsvar.

Andre funksjoner inkluderer visning av lisensstatus og beslektede krav, som sikrer en årlig revisjonsberedskap ved å opprettholde en historisk oversikt over alle lisenser som til enhver tid er besatt for rapportering, unngå straffer og bøter, eliminere tidssvinn og ineffektivt tap av penger og ressurser, og også sikre overholdelse av regelverk ved å kontrollere at alle ansatte har de siste lisenskravene for sine roller, og unngå tilknyttede kostnader fra ikke-lisensierte arbeidere.

Få Intelex


4. Samanage

Denne lisensstyringsprogramvaren lar deg forenkle, organisere og automatisere prosessene for overholdelse av programvarelisenser i din bedrift eller organisasjon. Du kan styre lisensoverensstemmelse i hele selskapet ditt med lisenssporingsfunksjoner for å opprettholde langsiktig overholdelse og håndheving av programvarebruk for å garantere sikkerhet.

Det sikrer også at du oppfyller IT-revisjonskravene og senker lisensieringskostnader og risikoer for manglende overholdelse.

Funksjonene inkluderer en kontrollbase for et depot der du kan opprettholde bevis på lisenseierskap som kvitteringer, pakksedler, forhandlerfakturaer og / eller kopier av alle avtaler, med enkel referanse på få sekunder for å sikre samsvar og skape muligheter for kostnadsforbedring og forhandlingsinnflytelse.

Få varsler om risikoer eller mangler i samsvarstilstanden din før de blir store problemer, fordi dette verktøyet sørger for at du oppfyller myndighetskrav, og minimerer risiko og eksponering for virksomheten din ved å bruke uautorisert programvare. Den støtter Windows og andre operativsystemer, pluss at du får rapporter og dashbord slik at du kan analysere beholdningen din og generere rapporter som kan eksporteres til PDF- eller CSV-format.

Samanage sporer og overvåker kontrakter, programvarelisenser og deres krav og / eller begrensninger automatisk. Den sporer også programvaretitler som er installert over hele firmaets nettverk og identifiserer endringer over tid, lagrer og henter automatisk lisenser, sporer endringer i lager og forbereder teamet ditt for erstatninger eller utvekslinger, gir påminnelser for å sikre at du ikke går glipp av noen utløpsdatoer som gir deg tid til å fornye kontrakter før de avsluttes.

Du får også risikodeteksjon når Samanage skanner beholdningen din for å oppdage risikofylte mangler i systemnettverket.

Få Samanage


5. Flexera

Lisenskontroll kan være vanskelig på grunn av den økende kompleksiteten i lisensavtaler for programvare, og / eller mangel på god praksis for programvarelisensadministrasjon.

De fleste selskaper og / eller organisasjoner vet ikke at de er kompatible før en programvarerevisjon er gjennomført, som har potensial for straffer, sanne utgifter og bedriftsforlegenhet, og det er derfor du trenger en lisenskontrollprogramvare som er grundig nok for å sjekke feil som kan påvirke selskapets lønnsomhet betydelig.

Flexera er en sentralisert programvarelisensadministrasjons- og lisensstyringsprogramvare som reduserer lisensoverensstemmelsesrisikoen i din virksomhet. Å håndtere en slik risiko er en utfordring på grunn av avtalens kompleksitet i disse dager og mangel på god praksis, pluss problemer som fusjoner og oppkjøp, eller sky- og virtuelle distribusjoner forverrer problemet.

Løsningen er en sentralisert lisenskontroll eller styringsprosess, og Flexera tilbyr nettopp det. Fordelene inkluderer å utnytte riktig informasjon ved å integrere med eksisterende forretningssystemer for å samle og forene lagerbeholdningen og dataene dine for kontinuerlig samsvar og revisjonsberedskap. Sentraliserte lisensierings- og programvareoperasjoner, kontroll over lisensieringsoperasjoner og konstant forbedring gjennom overvåking og sporing av viktige ytelsesberegninger er andre fordeler Flexera tilbyr.

Dens lisensstyringsløsninger er automatiserte, og støtter programvarestyring for å redusere risikoen ved å sikre at kontinuerlig samsvar opprettholdes på tvers av programvaregodset.

Funksjonene inkluderer en appportal som håndhever kontinuerlig kontroll og overholdelse av programvarelisenser samtidig som medarbeidertilfredshet og effektivitet av tjenestelevering økes, FlexNet Manager Suite som leverer informasjonen som trengs gjennom å avstemme nøyaktig beholdning av applikasjoner mot faktisk bruk og produktbruk.

Den har også Workflow Manager som hjelper bedrifter med å administrere applikasjonsberedskap og optimaliseringsprosesser for programvarelisenser for strømlinjeformet anskaffelse, klargjøring, distribusjon og løpende applikasjonsadministrasjon.

Flekseras hele bedriftens produktportefølje jobber sammen for å levere unik verdi i administrering av applikasjonsbruk gjennom programvarens livssyklus, gjennom mange års erfaring, bransjens beste praksis-ekspertise og dyp kunnskap designet for å hjelpe deg med å lage og implementere løsninger for dine forretningsbehov.

Få Flexera


6. Lisens Dashboard

Dette er en forenklet programvare for lisenskontroll som kommer med automatisering og innebygd lisensinformasjon for den mest nøyaktige programvare- og lisensadministrasjonsopplevelsen.

Bygg et lisensregister smertefritt, importer og valider lisensrettigheter automatisk, samle og rens revisjonsdatasett automatisk, og planlegg rapportering av installasjoner og lisensposisjoner alt i ett verktøy. License Dashboard tilbyr mer enn 60 lagerverktøy designet for å integrere revisjonsløsningen din til lisensansvarlig og administrere alle programvarelisensene dine raskt og enkelt.

Funksjonene inkluderer sømløs og automatisk styring av lisenser, automatisk sortering og forståelse av lisensierettigheter (som tar måneder hvis det gjøres av menneskelige hender), et markedsledende datasenter, visualisering av virtuelt miljø, oppretting og eksport av rapporter ved å trykke eller trykke på en knapp, og et intelligent dashbord og varsler for tips og råd om områder der etterforskning er berettiget.

Med dette verktøyet kan du også forstå og tildele brukerbaserte lisensieringsordninger og vite hvem som er tildelt hva, pluss deres rett til å distribuere på tvers av sluttpunkter, og dermed løser abonnementsaliaser for flere brukere til en primær brukerkonto.

Også inkludert er muligheten til å administrere kompliserte leverandører som Oracle, SAP og / eller IBM, med egne arbeidsområder som enkelt justerer lisensiereglene deres med forbruksdata.

Du kan også få klare definisjoner av hver lisenstype og gi sterke anbefalinger for budsjettforutsigelser, i tillegg til å dele relevante beregninger gjennom License Dashboard Portal, som er tilgjengelig for alle dine forretningsinteressenter..

Få lisens Dashboard


Hvorfor lisenskontrollprogramvare er viktig for din virksomhet

Å være kompatibel når det gjelder lisensiering og programvare i din bedrift eller organisasjon, innebærer mer enn bare å vite hvilken programvare som er installert og lisensavtaler du har signert for. Det involverer også lisensene som er kjøpt, grensen for lisensinnkjøpene dine, detaljene i lisensbruksrettighetene og begrensningene, samt å opprettholde samsvar samtidig som relaterte kostnader reduseres betydelig.

Som nevnt i de fleste lisensstyringsprogramvareverktøyene ovenfor, kan mangel på god praksis føre til at organisasjonen din påløper relaterte og / eller tilknyttede kostnader..

Beste praksis inkluderer fem grunnleggende trinn du må innlemme i din bedrift eller organisasjon:

Har du funnet den beste programvaren for lisenskontroll for din bedrift eller organisasjon? Gi oss beskjed om hva du bruker, eller ditt favorittvalg blant de vi har oppført, ved å legge igjen en kommentar i delen nedenfor.

RELATERTE STORIER FOR Å KONTROLLERE:

Microsoft avslører 'ID @ Xbox' Xbox One Indie Self-Publishing Program
Microsoft ønsker å gjøre alt som trengs for å fremme bedre den kommende Xbox One. For det har Redmond-selskapet kunngjort at det vil tillate uavhengig...
Slik oppdaterer du fra Windows 8.1 Preview til Windows 8.1
Oppdatering fra Forhåndsvisning av versjon av Windows 8.1 til den endelige og offisielle Windows 8.1 er annerledes enn når du oppdaterer fra Windows 8...
Kjøp Windows 8.1 til en billigere pris Beste tilbud og rabatter
Hvis du ønsker å spare noen kroner med Windows 8.1-kjøpet, kan du lese nedenfor for å finne ut noen billige måter å gjøre det på Windows 8.1 er ute i...