programvare

Beste stereobilde-seere og behandlingsprogramvare

Beste stereobilde-seere og behandlingsprogramvare

Når du prøver å lage eller legge til 3D-effekter til bilder og videoer, er stereobildbehandling en av metodene som brukes.

Dette er imidlertid ikke noe noen kan oppnå lett, siden du trenger to eller flere kameraer og et programvareverktøy som er godt nok til å håndtere og deretter komponere bildene på riktig måte..

Siden prosessering av stereobilder er noe som ofte implementeres, bestemte vi oss for å lage en liste over den beste programvaren du kan bruke for å trekke den av på en høykvalitets måte.

Vi valgte oppføringene våre basert på flere kriterier, alt fra hvor bred spredning programvaren er, til hvor enkelt det er å bruke den til stereobildbehandling..

Hva er de beste programvareverktøyene for stereobildebehandling?

1

Adobe Photoshop (anbefales)

Det er ikke en person i live som gjør bilde- eller videoredigering som ikke vet om Adobe Photoshop.

Dette programvareverktøyet er perfekt laget for å håndtere alle slags bilderedigeringer, og laget og kraftig maske-støtte gjør det også til et ideelt verktøy for stereobehandling.

Det brede utvalg av verktøy gjør det perfekt i stand til å utføre denne oppgaven, selv om det ikke er et dedikert verktøy for dette med mindre du bruker plugin-moduler. Likevel, hvis du bestemmer deg for å kjøpe Adobe Photoshop, kan du bruke verktøyene og funksjonene til alle slags forskjellige prosjekter, ikke bare stereobildbehandling.

Programmet er rasterbasert, så hvis du vil jobbe med veldig store prosjekter, må du sørge for at bildet skaleres riktig, ellers vil piksler vises.

I tillegg kan du prøve det før du kjøper det, og en prøvekonto vil gi deg tilgang til alle Adobe-produktene i en periode på 7 dager..

Her er noen av Adobe Photoshops hovedfunksjoner:

⇒ Last ned Adobe Photoshop

2

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator er akkurat som Adobe Photoshop på mange måter, den største forskjellen er at den er vektorbasert og ikke rasterbasert. Dette betyr at bilder som brukes og skapes gjennom det kan forstørres og utvides på ubestemt tid uten tap av bildekvalitet.

Dette vil tillate deg å ikke bare håndtere stereoskopisk bildebehandling, men du kan også gjøre det slik at prosjektene dine kan skrives ut i størrelser som ingen andre bildeditorer kunne håndtere. For eksempel kan bildene dine være store nok til å dekke en bygning, som et banner.

Akkurat som Photoshop, hvis du bestemmer deg for å gå med Adobe Illustrator, kan du først prøve det i en periode på 7 dager før du kjøper det.

Her er noen av Adobe Illustrators hovedtrekk:

⇒ Last ned Adobe Illustrator

3

Inkscape

Inkscape er enda et vektorbasert bilderedigeringsverktøy, og du kan bruke det til å utføre stereobildebehandling enkelt. Riktignok vil dette kreve litt improvisasjon, siden verktøysettet ikke inneholder noe spesifikt for denne oppgaven.

Likevel, hvis du følger noen online veiledninger, vil du innse at programmet er veldig bra på å manipulere stereobilder likevel.

Dessuten er Inkscape helt gratis og åpen kildekode, slik at du kan laste det ned når som helst, og du kan endre det til ditt hjerte hvis du har lyst til det.

Her er noen av Inkscapes hovedtrekk:

 Last ned Inkscape

4

StereoPhoto Maker

Hvis du synes at hele konseptet med stereobildebehandling er litt for komplisert, så er sannsynligvis et verktøy som er dedikert hovedsakelig til dette formålet det du trenger mest.

StereoPhoto Maker er innbegrepet av hva det betyr å være et forenklet program, og prosessen med å håndtere stereofotografering er utrolig enkel.

Programmet er gratis, og det oppdateres ofte. Mer, det er også tilgjengelig for macOS, så støtte på tvers av plattformer er en bonusfunksjon.

Til tross for sin mindre popularitet sammenlignet med andre oppføringer på listen vår, har dette verktøyet mange online opplæringsprogrammer, så det er enkelt å komme seg rundt det.

Her er noen av StereoPhoto Makers hovedtrekk:

 Last ned StereoPhoto Maker

5

3D Anaglyph Maker

Navnet sier alt om dette verktøyet, siden 3D Anaglyph Maker er et lett program som er spesielt designet for å gi en 3D-anaglyffeffekt til ethvert bilde du eier.

Programmet er helt gratis og kan brukes til å lage stereobilder, med flere konfigurasjonsverktøy for å generere anaglyf ved hjelp av BMP- og JPEG-bilder.

Å utføre denne oppgaven er ganske enkelt, ettersom alt du trenger å gjøre er å laste inn bildet i programmet, velge noen få justeringer, og så er du ferdig.

Foruten anaglyfeffekten, kan du også justere mindre bildeinnstillinger, for eksempel farge, kontrast og lysstyrke.

Her er noen av 3D Anaglyph Makers hovedtrekk:

⇒ Last ned 3D Anaglyph Maker

Å lage stereoskopiske bilder er en fin måte å lage gammeldags 3D-effekter, og de er fortsatt ganske populære i dag.

Mens noen av oppføringene på listen vår ikke er spesielt designet for stereobildebehandling, lar deres utvidede verktøysett deg gjøre jobben likevel, noen ganger med enda større effekt..


FAQ: Lær mer om stereobehandling

Stereobehandling er når du lager et sammensatt bilde med det samme bildet som ble tatt i to forskjellige vinkler. Dette gir i sin tur bildet en 3D-effekt hvis det blir sett i riktig tilstand.

Stereobehandling involverer to eller flere kameraer eller bilder, med dybdeinformasjonen hentet fra forskjellene, mens holografi krever et aktivt optisk system som registrerer full tredimensjonal objektinformasjon.

Stereo Depth-modulen bruker to bilder for å beregne en dybde eller avstand mellom de to basisbildene, og øker eller reduserer 3D-effekten når bildet er stereobearbeidet. Dette kan beregnes ved hjelp av avanserte designverktøy.


Microsoft forklarer utviklere hvordan de administrerer Windows 8- og Windows 8.1-apper
Hvis du har opprettet Windows 8- og Windows 8.1-apper, vil neste trinn være å vite hvordan du administrerer dem. Følg disse rådene som Microsoft har d...
Microsofts Windows Store nå på 1,7 millioner nedlastinger daglig
Ny statistikk avslører at Windows Store har nådd en milepæl for nedlastinger hver dag på 1,7 millioner i oktober, som er en økning på 38,56 prosent sa...
Topp 10 nye funksjoner for bedrifter i Windows 8.1
Windows 8.1-oppdateringen utgitt av Microsoft kommer med viktige funksjoner for forretnings- og bedriftsbrukere. Vi har valgt topp 9 som kan interesse...