nyheter

Chrome hevder det forbedret batterilevetiden for Windows-enheter

Chrome hevder det forbedret batterilevetiden for Windows-enheter

Microsoft har vært opptatt de siste par månedene med å hevde at Edge-nettleseren gir "den beste batterilevetiden" sammenlignet med Chrome og Opera-nettlesere. Microsoft plasserte til og med Surface Books side om side og sammenlignet batterilevetid ved å kjøre Chrome, Opera, Firefox og Edge på hver. Resultatet viste at Chrome spiser mest mulig kraft på bærbare enheter. De genererte til og med varsler på Windows 10, og forfulgte brukerne sine til å bytte til Edge som standard nettleser.

Når det gjelder strømsparing på bærbare enheter, kan det ikke nektes at Microsoft Edge har overtaket. Imidlertid har Chrome ikke tatt Microsofts kritikk lett og svarer endelig med en ny oppdatering.

Google hevder at Chrome 53-utgivelsen er pakket med CPU- og GPU-forbedringer sammen med to timer ekstra avspillingstid i Vimeo, noe som gir en samlet bedre ytelse sammenlignet med i fjor. Selv om "videoavspillingstid" ikke er en virkelig enhet for estimering av batteriets levetid, bruker PC-produsenter den fortsatt til å rapportere strømforbruk på enhetene fordi videoavspilling samler enorme tall og brukes regelmessig av nesten alle. Det ser ut til at Google bærer samme tradisjon som Microsoft for sammenligning av batterilevetid.

Google sier at de nylige forbedringene ikke bare er begrenset til videoavspilling:

“Vi har forbedret batteriets levetid over hele linjen, og sporet fremdriften ved hjelp av verktøy for kraftmåling. Som et eksempel bruker Chrome for Mac nå 33 prosent mindre strøm til alt fra videoer og bilder til enkel siderulling. Enten du planlegger en ferie eller gjør jobben, får du nå mer surfetid fra en enkelt batterilading. ” uttalte Google.

I tillegg til forbruk forbedringer, gjorde Google også noen UI forbedringer og gjorde over systemet med Material Design i sin siste oppdatering for å forbedre den generelle kvaliteten på brukeropplevelsen.

Google hevder også at du får to timer ekstra batterilevetid etter å ha sammenlignet batteriytelsen til Chrome 46 og Chrome 53 ved å spille av HTML5-videoer fra Vimeo, Facebook og YouTube. Imidlertid er det fortsatt uklart om Chrome 53 tilbyr forbedret batteriytelse mens du surfer normalt på Windows 10.

Google har ennå ikke publisert noen testresultater eller gjennomført studier for å støtte påstanden. Chrome samsvarer kanskje med Microsoft Edges batterilevetid i et enkelt sprang, men det er godt å se at Google prøver best fra deres side for å overvinne deres mangler.

Etter Windows ville det være best for Google å løse feilene på Mac-plattformen.

Ironien nesten utryddet, Windows XP SP2 er dyrere enn Windows 8.1
Du vil tro at OS seks år før vi endelig kan begynne å grave graven for Windows XP, ville være skittent billig. Vel, hva med dette - på Amazon er SP dy...
Microsoft forklarer utviklere hvordan de administrerer Windows 8- og Windows 8.1-apper
Hvis du har opprettet Windows 8- og Windows 8.1-apper, vil neste trinn være å vite hvordan du administrerer dem. Følg disse rådene som Microsoft har d...
Microsofts Windows Store nå på 1,7 millioner nedlastinger daglig
Ny statistikk avslører at Windows Store har nådd en milepæl for nedlastinger hver dag på 1,7 millioner i oktober, som er en økning på 38,56 prosent sa...