vinduer

Løs Lumia 1020 WiFi-problemer i Windows 10 Mobile

Løs Lumia 1020 WiFi-problemer i Windows 10 Mobile

Nokia Lumia 1020 er en flott telefon, til tross for at den ikke er den nyeste smarttelefonen på markedet. Nokia Lumia 1020 fikk Windows 10 Mobile-oppdatering, men det ser ut til at det med Windows 10-oppdatering er noen WiFi-problemer på Lumia 1020.

Det er noen problemer med Nokia Lumia 1020 og WiFi, men heldigvis kan du bruke en av disse løsningene.

Slik løser du WiFi-problemer i Windows 10 Mobile på Lumia 1020

Løsning 1 - Endre frekvensen for det trådløse nettverket

Ifølge noen brukere har Nokia Lumia 1020 problemer når man kobler til 5 GHz trådløse nettverk, men du kan enkelt fikse dette ved å få tilgang til ruteren din og endre tilkoblingsfrekvensen fra 5 GHz til 2,4 GHz..

I de fleste tilfeller må du åpne nettleseren og skrive 192.168.1.1. Deretter blir du bedt om å oppgi ruteren brukernavn og passord. Hvis du ikke vet det, er den beste måten å søke etter det online. Følgende trinn er forskjellige fra ruter til ruter, så den beste måten er å sjekke manualen din om hvordan du gjør det, men i de fleste tilfeller bør dette alternativet være plassert i Trådløse innstillinger eller WLAN.

Løsning 2 - Endre innstillingene for WiFi-kryptering

Når det gjelder trådløs sikkerhet, er det flere krypteringsmetoder, en av dem er WEP, også kjent som Wired Equivalent Privacy, som ikke er den sikreste krypteringsmetoden der ute. Denne krypteringsmetoden er gammel, utdatert og sårbar, og det anbefales ikke å bruke den. På den annen side er det noen bedre krypteringsmetoder som WPA2-PSK som er sikrere. Hvis Lumia 1020 gir deg problemer med WiFi, vil du kanskje prøve å få tilgang til ruteren din og endre den trådløse krypteringen fra WEP til WPA2-PSK. Akkurat som trådløs frekvens, bør dette alternativet være lokalisert i WLAN eller trådløse innstillinger i ruteren.

Løsning 3 - Sett bruk AES i stedet for TKIP

Vi nevnte WPA2-PSK-kryptering, men du bør vite at det er to typer WPA2-PSK: TKIP og AES. AES er nyere og sikrere, og noen ganger må du stille telefonen til å bruke AES i stedet for TKIP. Gå til:

Trådløs innstilling> Manuelt> WPA> Krypteringstype> AES og velg bruk bare AES.

Det ville være alt, jeg håper disse løsningene hjalp deg med WiFi-problemer i Lumia 1020. Men selv om du ikke greide å løse det, bør du vente litt, fordi Windows 10 Mobile fortsatt er i utviklingsfasen, og utviklere vil sannsynligvis komme med en løsning.

Les også: Windows 10 Mobile Bugs som må løses før den endelige versjonen

Deaktiver automatiske omstart etter installasjon av oppdateringer i Windows 10
Windows 10 handler om oppdateringer. Da Microsoft presenterte ideen om "Windows 10 som en tjeneste", ble det klart at brukere ikke vil kunne bruke sys...
Feil 0x8024001e blokkerer installasjon av Windows 10 Mobile build - mulig løsning
Feil 0x8024001e er en av de eldste feilene som påvirker installasjonen av Windows 10 Mobile. Dessverre hevet denne feilen sitt stygge hode også i den ...
Slik installerer du Windows 8.1 offline på alle Windows 8-enheter
Microsoft ga ut Windows 8.1 som en offisiell og gratis Windows 8-oppdatering, noe som betyr at hvis du for øyeblikket bruker Windows 8, kan du når som...