programvare

FIX Python runtime error

FIX Python runtime error

Programmering er ganske morsomt, men på et tidspunkt når du prøver å kjøre programmet, vil dessverre og uunngåelig feil dukke opp. Så å forårsake, forstå og fikse feil er en viktig del av programmeringen.

Det er tre hovedtyper av feil du kan få i Python, men her vil vi snakke om hvordan du løser Python-kjøretidsfeil.

En kjøretidsfeil skjer når Python forstår hva du sier, men får problemer når du følger instruksjonene dine.


Hvordan kan jeg fikse Python-kjøretidsfeil?

Så du har skrevet alt riktig, med andre ord, syntaksen din er riktig, men Python forstår fortsatt ikke hva du sier. La oss ha et enkelt eksempel på en Python-kjøretidsfeil:

Hvis du prøver å kjøre denne enkle linjen, vil du motta en kjøretidsfeil bare fordi du ikke definerte løsning variabel. Linjen har ikke mening.

For å forstå dette rådet bedre, la oss knytte oss til engelsk grammatikk. La oss ta denne setningen for eksempel.

Grammatisk er det absolutt ikke noe problem med denne setningen. Alt er der, vi har alle syntakselementene riktige.

Men når du prøver å forstå setningen, når du lager ordene, er det ikke fornuftig fordi du vet at du kan åpne og lukke døren, til og med lukke den eller ta den ut, men spise den?

I programmering vil dette bli kalt a kjøretidsfeil fordi det dukker opp før du starter programmet. Det er noen få typer kjøretidsfeil. I denne artikkelen vil du lære hvordan du løser dem.

1. Bruk en udefinert variabel eller funksjon.

Dette kan også skje hvis du bruker store bokstaver inkonsekvent i et variabelnavn:

callMe = “Brad”
skriv ut (ring meg)

Sporing (siste samtale sist): I linje 2 i koden du sendte: print (callme) NameError: name 'callme' er ikke definert

I dette tilfellet returnerte programmet den udefinerte variabelfeilen. Du definerte variabelen ring meg, men du prøver å skrive ut en annen variabel, ring meg. Du må bruke variablene nøyaktig slik du definerer dem, store og små bokstaver.


2. Dele med null

Gjett hva? Python bryr seg om matematikk, og i matte er det ingen mening å dele med null. 

trykk (1/0)

Sporing (siste samtale sist): I linje 1 i koden du sendte: print (1/0) ZeroDivisionError: divisjon med null

Så denne linjen returnerer en kjøretidsfeil ettersom Python kan lese den riktig, men når det gjelder å utføre den, nekter han å gjøre det ettersom det ikke har matematisk forstand.


3. Bruk operatører på feil type data

skriv ut (“du prøver å legge til tekst og tall” + 20)
Sporing (siste ringe sist): I linje 1 i koden du sendte: print ("du prøver å legge til tekst og tall" + 20) TypeError: kan bare sammenkoble str (ikke "int") til str

Denne linjen returnerer kjøretidsfeilen fordi du prøver å legge til tekst med tall, fargestifter og appelsiner, stoler med duer osv. Det gir bare ikke mening å utføre operasjoner med forskjellige typer variabler.

Du må også vite at Python kjører programmet i to trinn. Den sjekker først syntaksen, og hvis syntaksen er riktig, går den til andre trinn for å utføre programmet. Det er der han snubler over mulige kjøretidsfeil.

Vi håper denne guiden svarer på alle spørsmålene dine, men hvis du har andre eller hvis du får andre problemer, kan du kaste dem ned i kommentarfeltet nedenfor, så kommer vi tilbake til deg ASAP.


FAQ: Les mer om Python-kjøretidsfeil

Den raskeste måten å fikse eventuelle kjøretidsfeil er å bare installere en dedikert reparasjonsfeilfikser.

Hvis en av linjene inneholder et problem som udefinerte variabler, som deles med null eller utfører operasjoner med variabler av forskjellige typer, vil den returnere en kjøretidsfeil.

Det mest enkle eksemplet er et program med en enkel linje som trykk (1/0). Hvis du kjører den, får du en ZeroDivisionError: divisjon med null feil, som er en kjøretidsfeil.

Excel-filer åpnes ikke i jubileumsoppdateringen
Jubileumsoppdateringen kan generere mange feil, fra det øyeblikket brukere laster ned den. Hvis Windows 10-versjonen 1607 kjører som den skal, kan du ...
Fix Windows 10 Anniversary Update mus og tastaturforsinkelse
Etter å ha installert Windows 10-jubileumsoppdateringen, begynte mange brukere å oppleve forskjellige problemer, og de klaget på Microsofts fora, der ...
Fix Windows Defender ber stadig om å skanne etter Windows 10-jubileumsoppdatering
Akkurat som de fleste funksjonene i Windows 10, fikk Windows Defender også noen forbedringer med jubileumsoppdateringen. Den mest bemerkelsesverdige f...