vinduer

Slik aktiverer du Windows 10 hvis du bytter ut hovedkortet

Slik aktiverer du Windows 10 hvis du bytter ut hovedkortet

Microsoft har endret måten brukere aktiverer Windows på, og nå har brukere en stor bekymring, og det er om Windows 10 vil aktiveres hvis du bytter ut hovedkortet. Mange brukere er bekymret for dette, så la oss se om hvordan du aktiverer Windows 10 hvis du bytter ut hovedkortet.

Som vi sa, har måten du aktiverer Windows 10 blitt endret, og nå før du starter Windows 10, sjekker du maskinvaren din. Hvis Windows 10 merker noen større maskinvareendringer, for eksempel utskifting av hovedkort, slutter den å fungere. Dette har noen ulemper, spesielt hvis du trenger å bytte ut hovedkortet på grunn av skader, eller hvis du bare vil oppgradere det.

Fungerer Windows 10 hvis jeg bytter ut hovedkortet?

Windows 10-aktivering er nært knyttet til maskinvarekonfigurasjonen din og større maskinvareendring, som for eksempel utskifting av hovedkort, vil deaktivere Windows 10. Så hva kan du gjøre i disse situasjonene?

Løsning 1 - Installer Windows 7 eller Windows 8 igjen og oppgrader til Windows 10

Dette er en kjedelig løsning, men det er bekreftet at den fungerer. Du må installere den forrige ekte versjonen av Windows og oppgradere den til Windows 10 for å aktivere den igjen. Husk at når du aktiverer Windows 10 igjen, vil det være bundet til hovedkortet ditt, så enhver utskifting av hovedkort vil kreve at du installerer forrige versjon av Windows og oppgraderer til Windows 10 igjen for å aktivere det..

Løsning 2 - Kjøp lisensnøkkelen til Windows 10

Dette er mye raskere løsning, og hvis du har byttet ut hovedkortet ditt, kan du bare kjøpe Windows 10 lisensnøkkel, installere Windows 10 og aktivere den ved hjelp av lisensnøkkelen..

Selv om mange brukere kanskje ikke er fornøyd med denne løsningen, kan den bli den eneste løsningen etter at den gratis oppgraderingsperioden utløper 29. juli 2016..

Løsning 3 - Kontakt Microsofts støtte

Hvis du nylig har byttet ut hovedkortet, vil du kanskje kontakte Microsoft og spørre dem om de kan aktivere din kopi av Windows 10 for deg. Eller enda bedre, hvis du planlegger å endre hovedkort, ville det ikke skade å kontakte Microsoft og spørre dem om de kunne aktivere din kopi av Windows 10 etter oppgraderingen..

Løsning 4 - Installer Windows 7 eller 8 på ny harddisk og oppgrader til Windows 10

Denne løsningen ligner på løsning 1, men med et lite triks. Vi må legge merke til at vi ikke er sikre på at denne løsningen vil fungere, men noen brukere har bekreftet at den fungerer for dem.

Vi må også nevne at denne løsningen vil kreve at du bruker en tom harddisk eller en hvilken som helst gammel harddisk du ikke bruker lenger. I tillegg må du fjerne din nåværende harddisk, så sørg for at datamaskinen ikke er under garanti, ellers vil du bryte garantien.

  1. Fjern den nåværende harddisken fra datamaskinen og erstatt den med en annen harddisk.
  2. Installer Windows 7 eller Windows 8 på den nye harddisken. Oppgrader den deretter til Windows 10.
  3. Når oppgraderingen er fullført, må du sørge for at du aktiverer Windows 10.
  4. Når du aktiverer Windows 10, fjerner du gjeldende harddisk og erstatter den med forrige som inneholder alle filene dine.
  5. Etter at Windows 10 skal fungere normalt, og du har tilgang til alle filene og applikasjonene dine.
Fix Lumia laster ikke ned Windows 10 Mobile Anniversary Update
Jubileumsoppdateringen for Windows 10 Mobile er endelig her, etter at PC-versjonene ble utgitt. Imidlertid er ikke alle i stand til å hente oppdaterin...
Windows 7 driveroppdatering for Intel HD Graphics 4600 mislykkes
Mange Windows 7-brukere klager over mislykkede driveroppdateringer for Intel HD Graphics 4600. Når de godtar å installere oppdateringen som er oppført...
Windows Defenders begrensede periodiske skanning slås ikke av
I Windows 10 deaktiveres Windows Defender automatisk når et tredjeparts antivirusprogram er installert. Takket være en ny Windows Defender-funksjon ka...