hvordan

Hvordan komprimere stasjonen for å spare diskplass i Windows 10

Hvordan komprimere stasjonen for å spare diskplass i Windows 10

Å bevare lagringsplass er noe hver bruker til slutt blir enig med. Det er forskjellige måter å gi harddisken din ekstra liten plass til normal funksjon mens du beholder filene. Du kan slette midlertidige filer og rydde opp overflødige filer, men det er også et innebygd komprimeringsverktøy som kan være nyttig i Windows 10.

I dag sørget vi for å forklare alt du trenger å vite om NTFS stasjonskomprimering og hvordan du bruker den for å få litt ekstra plass. Vi oppfordrer deg til å sjekke forklaringen nedenfor.

Er innebygd komprimering av NTFS-stasjon verdt å bruke i Windows 10?

Hvordan fungerer NTFS-komprimering

Vel, ja og nei. Alt avhenger av hvilke filer du har på stasjonen, og i enda større grad, hvilken CPU-strøm PC-en pakker. Men vi går for fort, så la oss holde oss til det essensielle først og deretter gå videre til selve prosedyren og om du skal bruke den eller ikke. Det viktige å vite om den innebygde komprimeringen av NTFS-stasjonen er at den kan spare opptil 20% av lagringsplassen i systemstasjonen. På den annen side kan det redusere filinnlasting mens du får tilgang til dem.

Denne prosedyren ligner på komprimering av ZIP-filer, akkurat som WinRar eller lignende verktøy gjør for å redusere lagringstapet. Systemverktøyet inspiserer alle filene og reduserer størrelsen (når det er mulig) i prosessen. Dette er spesielt praktisk for databaserte partisjoner, med en haug med multimedia- og tekstfiler. Ikke så bra for kjørbare filer, ettersom hver fil du har tilgang til først må dekomprimeres. Noen filer komprimerer bedre, mens andre komprimerer marginalt og fortsatt krever forsinkende dekompresjon.

Dette kan ta en toll på prosessorkraften til systemet ditt og redusere kjøringen. Spesielt hvis du pleier å flytte filer ofte ettersom "dekompresjon - overføring - komprimering" -prosedyren tar mye tid og ressurser. På den annen side, hvis du har veldig behov for litt ekstra plass, kan det fungere som en fin overgangsløsning. Og vi sier "overgangs" av en grunn. Tatt i betraktning hvordan lagringsstasjoner er ganske rimelige i dag, bør det ikke være et problem å legge til ekstra lagringsplass.

Hvordan komprimere en hel partisjon i Windows 10

Når er denne komprimeringen en levedyktig løsning? Når du har mange filer og ikke får tilgang til dem ofte, men vil beholde dem. Da er det mer enn velkomment å komprimere dem. Komprimering av allerede komprimerte filer vil ikke gjøre så mye. Komprimering av en partisjon med spillinstallasjoner kan redusere utførelsen og forårsake problemer i spillet. Også, hvis harddisken din allerede er gammel og treg, er dette ikke den lyseste ideen, men det avhenger sterkt av CPU. Hvis CPU-en din er førsteklasses, vil det redusere nedgangene betydelig.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, er det ganske enkelt. Slik komprimerer du en hel partisjon i Windows 10:

  1. Åpen Denne PC-en eller Filutforsker.
  2. Høyreklikk på stasjonen / partisjonen du vil komprimere og åpne Eiendommer.
  3. Undersøk "Komprimer denne stasjonen for å spare diskplass”-Boksen og bekreft endringene.
  4. Komprimeringsprosedyren skal starte, og du blir informert når den er ferdig.

Etter det, bør du, avhengig av de ovennevnte forholdene, redde litt ekstra lagringsplass. Og på det notatet kan vi konkludere med denne artikkelen. Hvis du har ytterligere informasjon om NTFS-stasjonskryptering, må du informere oss i kommentarfeltet nedenfor.

RELATERTE STORIER DU BØR KJEMPE:

Var denne siden til hjelp? Ja Nei Takk for at du ga oss beskjed! Du kan også hjelpe oss ved å legge igjen en anmeldelse på MyWOT eller Trustpillot. Få mest mulig ut av teknologien din med våre daglige tips Fortell oss hvorfor! Ikke nok detaljer Vanskelig å forstå Andre send
MSI lanserer Windows 8.1 Alt-i-ett-PC-er med skjermer for å redusere belastningen på øynene
MSI har introdusert to nye Windows 8.1 alt-i-ett-datamaskiner (AIO) som kommer med selskapets Flicker-Free og Blue Light Control-teknologier for å bes...
Ironien nesten utryddet, Windows XP SP2 er dyrere enn Windows 8.1
Du vil tro at OS seks år før vi endelig kan begynne å grave graven for Windows XP, ville være skittent billig. Vel, hva med dette - på Amazon er SP dy...
Microsoft forklarer utviklere hvordan de administrerer Windows 8- og Windows 8.1-apper
Hvis du har opprettet Windows 8- og Windows 8.1-apper, vil neste trinn være å vite hvordan du administrerer dem. Følg disse rådene som Microsoft har d...