vinduer

Slik deaktiverer du HPs innebygde keylogger på PC

Slik deaktiverer du HPs innebygde keylogger på PC

HP leverer noen av sine bærbare datamaskiner med en forhåndsinstallert keylogger med lyddriverne. Her er hva du trenger å gjøre for å fjerne det.

Hva gjør denne nøkkelloggeren?

Forskere har oppdaget en nøkkellogger som følger med Conexant HD Audio Driver Package i versjon 1.0.0.46 og tidligere. Sammen med denne lyddriveren er det en fil som heter MicTray64.exe som har en planlagt oppgave som skal kjøres hver gang brukerne lengter etter systemet sitt. Fra dette blir alle tastetrykk lagret i en ren tekstfil (på C: \ users \ public \ MicTray.log), noe de fleste brukere ikke vil være så begeistret for.

Andre brukere av den spesifikke maskinen vil ha tilgang til filen, og det kan til og med være mulig at ethvert program som er installert på datamaskinen, får tilgang til den. I tilfelle det er skadelig programvare involvert, kan resultatene være ganske ødeleggende.

Hvordan blokkere HPs nøkkellogger

På Reddit presenterte en bruker kalt “_My_Angry_Account_” en vellykket løsning som vil forhindre at den innebygde nøkkelloggeren kjører. Her er de nødvendige trinnene du må ta:

  1. Start Registerredigering.
  2. Gå til HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Windows NT \ currentversion \ image file executing options.
  3. Høyreklikk på alternativene for utførelse av bildefiler> Ny> Nøkkel
  4. Navngi den nye nøkkelen MicTray.exe
  5. Høyreklikk ny MicTray.exe-nøkkel> Ny> Strengverdi
  6. Tilordne et navn til den nye verdifeileren
  7. Sett den nye feilsøkingsstrengverdien til: devenv / debugexe

Videre forklarer brukeren hva alt dette vil resultere i:

Det tvinger hvilken som helst .exe-fil med navnet MicTray eller MicTray64 til å gå gjennom en feilsøkingsprogram, og dette får den til å mislykkes. Dette er også hvordan jeg nerfed GWX.exe som automatisk oppgraderte datamaskiner til Windows X.

* rediger for å legge til - Hvis du kjører Windows 64-bit, bør trinn 4 og 5 være:

  1. Navngi den nye nøkkelen MicTray64.exe
  2. Høyreklikk ny MicTray64.exe-nøkkel> Ny> Strengverdi

For å sjekke din versjon av Windows er snarveien å holde Windows-tasten nede og trykke på Pause (Break) eller i Windows 8.1 og 10 kan du høyreklikke på startknappen og klikke på System. I tidligere versjoner kan du høyreklikke på Datamaskin eller Min datamaskin og klikke på Egenskaper for å finne ut hvilken versjon av Windows du kjører.

28 modeller av maskiner utgitt av HP ser ut til å være berørt av denne nøkkelloggeren foreløpig.

RELATERTE STORIER FOR Å KONTROLLERE:

Windows Defenders begrensede periodiske skanning slås ikke av
I Windows 10 deaktiveres Windows Defender automatisk når et tredjeparts antivirusprogram er installert. Takket være en ny Windows Defender-funksjon ka...
Slik automatiserer du oppgaver i Windows 10
Det er sannsynligvis en app eller et nettsted du bruker / besøker hver dag på datamaskinen din. Hvis du allerede har utviklet en slik rutine, kan du t...
Slik blokkerer du UWP-apper i Windows 10
Hvis du er foreldre, som deler en datamaskin med barna dine, eller en teamleder som vil at kollegene skal fokusere på arbeidet sitt, er det sikkert no...