vinduer

Slik fjerner du høyreklikk Windows Defender Scan i Windows 10

Slik fjerner du høyreklikk Windows Defender Scan i Windows 10

November Update for Windows 10 ble utgitt forrige uke, og det ga mye bra, men også noen dårlige endringer og tillegg. Og et av tilleggene er retur av muligheten til å utføre en rask Windows Defender-skanning av en hvilken som helst fil, fra hurtigmenyen, når du høyreklikker på den.

Det er ikke mye å forklare om dette tillegget, du bare høyreklikker på mappen eller flere valgte mapper, du vil skanne, og den kjører automatisk Windows Defender. Dette er imidlertid et hyggelig tillegg av Microsoft, fordi nesten alle større antivirusprogrammer har et skannealternativ fra hurtigmenyen til en mappe, og siden Microsoft forsikrer deg om at bruk av Windows Defender er nok til å holde Windows 10 trygg, dette tillegget var faktisk behov for.

På den annen side, hvis du ikke er en fan av Windows Defender, kan du av en eller annen grunn finne denne nye delen av hurtigmenyen irriterende eller unødvendig. Det gjør kanskje hurtigmenyen større enn den burde være, eller hva den enn er. Så hvis du ikke vil ha denne funksjonen, er det en måte å fjerne den med et enkelt registerjustering.

Hvordan fjerne Windows Defender skannealternativ fra hurtigmenyen

For å fjerne Windows Defender-skanning fra hurtigmenyen, gjør du følgende:

  1. Gå til Søk, skriv regedit og åpne Registerredigering
  2. Naviger til følgende registernøkkel:
    • HKEY_CLASSES_ROOT \ CLSID \ 09A47860-11B0-4DA5-AFA5-26D86198A780
  3. Høyreklikk på den, og velg Slett

Etter at denne registernøkkelen er slettet, vil Windows Defender skannealternativ forsvinne fra hurtigmenyen. Men det vil ikke skade hvis du lager en sikkerhetskopi av registeret, bare i tilfelle hvis du vil bringe det tilbake, eller noe går galt.

Hvordan føler du deg om den siste oppdateringen for Windows 10? Tror du Microsoft gjorde en god jobb med det, eller ikke? Fortell oss din mening i kommentarene nedenfor.

Hvordan fjerne svindelvinduer for teknisk støtte i Windows
Hackere sover aldri, vi vet alle dette. Imidlertid ser det ut til at antallet hackingangrep har økt i det siste, med flere og flere Windows-brukere so...
Windows Defender Auto Scan fungerer ikke i jubileumsoppdateringen
Det er viktig å holde datamaskinen beskyttet mot trusler, og et godt antivirusprogram kan spare deg for mye problemer. Mange Windows-brukere er avheng...
Fix Wi-Fi fungerer ikke på Lumia 535
Lumia 535 er definitivt en av de mest populære Windows Phone-enhetene på markedet, hovedsakelig på grunn av sin rimelige pris, og solide spesifikasjon...