nyheter

Microsoft fjerner ikke ledetekst i Windows 10 Creators Update

Microsoft fjerner ikke ledetekst i Windows 10 Creators Update

Det er ingen sannhet i tidligere rapporter som hevdet at Microsoft ville drepe ledeteksten til fordel for PowerShell når Creators Update ble lansert i april. Rich Turner, senior programleder i Microsoft, slo den myten i et langvarig blogginnlegg.

Turner anerkjenner Cmd-skallets viktige del i Windows. Han bemerker at millioner av bedrifter, utviklere og IT-fagpersoner over hele verden bruker det på daglig basis. Mer til poenget sier han:

Mye av det automatiserte systemet som bygger og tester Windows selv, er en samling av mange Cmd-skript som er opprettet over mange år, uten hvilke vi ikke kunne bygge Windows selv.!

Cmd er en av de mest kjørte kjørbarhetene på Windows med et tilsvarende antall daglige lanseringer som File Explorer, Edge og Internet Explorer!

Mange av våre kunder og partnere er helt avhengige av Cmd, og alt det er særegenheter, for deres selskapers eksistens!

Meldingen er klar: Microsoft blir ikke kvitt ledeteksten "i nær eller fjern fremtid." Rapporter som sier noe annet har dukket opp etter at Microsoft erstattet ledeteksten med PowerShell i WIN + X-menyen, i File Explorer's File-meny og i hurtigmenyen som vises når du klikker Skift-høyreklikk hvite mellomrom i File Explorer. Imidlertid tolket noen av de store tekniske nyhetssidene endringen som kommer til Windows 10 Creators Update.

Turner presiserer at PowerShell bare erstatter ledeteksten som standard kommandoskall fra File Explorer. Det betyr at WIN + X-menyen eller File Explorer's File-meny som standard vil presentere PowerShell i stedet for Cmd. Likevel har brukerne fortsatt muligheten til å legge til ledeteksten tilbake til kontekstmenyen og Win + X-menyen i den kommende Creators Update.

Hvorfor skiftet til PowerShell

Mens Cmd vil forbli en del av Windows i lang tid, ser Microsoft PowerShell som et kraftigere skall - dermed dets passende navn. I følge Turner har Cmd nådd en blindvei, noe som betyr at Microsoft ikke lenger kan forbedre eller modifisere skallet.

I mellomtiden er PowerShell et nytt, fremtidssikkert skall med mer moderne funksjoner og funksjoner. Windows-skallet kan støtte de mest krevende skriptmiljøene. Faktisk strekker PowerShell seg nå til Linux-plattformen og fungerer som ryggraden i det cross-platform Desired State Configuration-initiativet.

RELATERTE STORIER DU TRENGER Å KONTROLLERE:

Microsoft forklarer utviklere hvordan de administrerer Windows 8- og Windows 8.1-apper
Hvis du har opprettet Windows 8- og Windows 8.1-apper, vil neste trinn være å vite hvordan du administrerer dem. Følg disse rådene som Microsoft har d...
Microsofts Windows Store nå på 1,7 millioner nedlastinger daglig
Ny statistikk avslører at Windows Store har nådd en milepæl for nedlastinger hver dag på 1,7 millioner i oktober, som er en økning på 38,56 prosent sa...
Topp 10 nye funksjoner for bedrifter i Windows 8.1
Windows 8.1-oppdateringen utgitt av Microsoft kommer med viktige funksjoner for forretnings- og bedriftsbrukere. Vi har valgt topp 9 som kan interesse...