nyheter

Microsoft fjerner apper og spill uten aldersgrenser fra Windows Store

Microsoft fjerner apper og spill uten aldersgrenser fra Windows Store

For noen måneder siden advarte Microsoft alle utviklere om at hvis appene deres ikke faller inn under den nye International Age Rating Coalition (IARC), vil de bli fjernet helt fra butikken. Microsoft sa at det ville begynne å fjerne appene fra 30. september, så nå skal de fleste ikke-støttede appene allerede være slettet fra butikken.

Det nye aldersgrensesystemet krever å fylle ut et fem-minutters spørreskjema om appens innhold og interaktive elementer, som må besvares av utviklere. Når utviklere har gitt de nødvendige svarene, hovedsakelig om vold, nakenhet og annet sensitivt innhold, kan appene og spillene deres normalt forbli i butikken.

IARC ble etablert i 2013, og lar utviklere sette forskjellige aldersgrenser i forskjellige regioner. Det gir en global, enhetlig plattform for spill og apper, som passer for kunder over hele verden.

Denne metoden vil sikkert fjerne Windows Store for mange apper, spesielt de som ikke mottar oppdateringer fra utviklere lenger. Fjerning av apper hjelper ikke Microsoft med å løse problemet med manglende apper og spill, men vil i det minste gi bedre opplevelse for brukere og kunder.

Det vil være mye lettere for brukerne å bestemme aldersgrenser for alle apper og spill nå. Foreldre vil ha mest utbytte av denne endringen, fordi de ikke lenger har problemer med å begrense upassende apper for barna sine. Søkeopplevelsen vil også bli forbedret fordi de ikke-støttede appene som blokkerte ekte apper i søkeresultatene, nå er borte fra butikken.

Har du lagt merke til at visse apper eller spill nå mangler i butikken? Er det en app eller et spill du brukte, men som nå er borte? Fortell oss i kommentarfeltet nedenfor.

Hvor mange Windows 8-eksemplarer har Microsoft solgt?
Enten vi hater eller elsker Windows 8, vi er fortsatt nysgjerrige på en ting - bare hvor mange enheter klarte Redmond å selge? Hvor mange Windows 8-ek...
Microsoft for å legge til Oracle's Java as a Service på Azure Cloud, Windows Server
På O'Reilly Open Source Convention (OSCON) i Portland, Oregon, har Microsoft Open Technologies, datterselskapet til Microsoft Corp-konsernet, sammen m...
Microsoft lanserer Windows 8.1 Enterprise Preview [Last ned]
For en drøy måned siden ga Microsoft ut den første oppdateringen til Windows 8, forhåndsversjonen av Windows 8.1. Nå har Microsoft kunngjort det Forhå...