nyheter

Midnight Commander gjenkjenner nå musinngang i Windows Terminal

Midnight Commander gjenkjenner nå musinngang i Windows Terminal

Microsofts Windows Terminal er fortsatt et pågående arbeid, men det blir stadig bedre med hver nye funksjon det mottar.

Allerede før oppdateringen skryte plattformen av en rekke imponerende muligheter, for eksempel støtte for kommandolinjeargumenter.

Den siste versjonen, Windows Terminal Preview v.010, introduserer flere funksjonelle forbedringer og feilrettinger.

De nye funksjonene inkluderer:

Musinngangsstøtte i Windows Terminal

Musinngangsstøtte er en av de viktigste oppgraderingene applikasjonen har mottatt. Det er musikk i ørene til utviklere som har slitt med denne funksjonen når de jobber med Windows Subsystem for Linux (WSL) -apper..

Windows Terminal er knapt ett år gammel. Men utviklermiljøet har oppfordret Microsoft til å gjøre det mulig for appen å overføre mushendelser eller sekvenser til WSL. Selskapet har endelig innfridd sine ønsker.

Du kan nå velge eller klikke på elementer i terminalen når du arbeider med kommandolinjeverktøy som godtar musinngang. Midnight Commander og tmux er perfekte eksempler på WSL-apper som krever slik funksjonalitet.

Den oppdaterte terminalen har også musestøtte i Windows-apper som bruker virtuell terminal (VT) -inngang.

Det betyr at du ikke trenger å sende VT-inngang når du foretar et valg. Du kan bare holde nede Skift-tasten for å oppnå det samme når kommandolinjeappen din er i musemodus.

Dupliser ruter

Windows Terminal lar deg nå raskt opprette dupliserte ruter med identiske profiler, kunngjorde Microsoft. Du kan fremdeles dele terminalskjermen i mer enn to ruter. På denne måten kan du ha flere kommandoprompter åpne i samme fane samtidig.

Du kan nå åpne en ny rute med en duplikatprofil av ruten som er i fokus. Dette kan gjøres ved å legge til "splitMode": "duplicate" til "splitPane" -kommandolisten i nøkkelbindingene dine.

Muligheten til å kopiere fra en enkelt rute eksisterer allerede i tmux. Derfor er brukere av kommandolinjeverktøyet glade for å utforske den muligheten i Windows Terminal.

Windows Terminal Preview v.010 gir et par feilrettinger, inkludert:

Windows 7 driveroppdatering for Intel HD Graphics 4600 mislykkes
Mange Windows 7-brukere klager over mislykkede driveroppdateringer for Intel HD Graphics 4600. Når de godtar å installere oppdateringen som er oppført...
Windows Defenders begrensede periodiske skanning slås ikke av
I Windows 10 deaktiveres Windows Defender automatisk når et tredjeparts antivirusprogram er installert. Takket være en ny Windows Defender-funksjon ka...
Slik automatiserer du oppgaver i Windows 10
Det er sannsynligvis en app eller et nettsted du bruker / besøker hver dag på datamaskinen din. Hvis du allerede har utviklet en slik rutine, kan du t...