vinduer

Oppgaveplanleggeren vil ikke vekke datamaskinen. Her er hva du skal gjøre

Oppgaveplanleggeren vil ikke vekke datamaskinen. Her er hva du skal gjøre

Windows har et verktøy som lar forhåndsdefinerte oppgaver eller handlinger utføres innenfor et bestemt sett med betingelser, for eksempel å kjøre et backup-skript, vise en meldingsboks eller sende en e-post når en systemhendelse skjer.

Dette verktøyet kalles Oppgaveplanlegger. Det lar deg også utføre visse rutineoppgaver automatisk på datamaskinen din, ved å overvåke valgte kriterier for å starte disse oppgavene (eller utløserne), og deretter utføre dem basert på kriteriene.

Noen av oppgavene den kan utføre inkluderer når datamaskinen går i hviletilstand, når en oppgave er registrert eller systemet startes opp, på et bestemt tidspunkt i henhold til daglig / ukentlig / månedlig tidsplan (eller månedlig ukedag), eller når du logger inn.

Men hva skjer når Oppgaveplanlegger vil ikke vekke datamaskinen?

Når dette skjer, kan det være at du bruker veiviseren for grunnleggende oppgaver for å opprette en planlagt oppgave, så funksjonaliteten til å vekke datamaskinen din til å kjøre en planlagt oppgave blir ikke ansett som en grunnleggende.

Andre ganger kan det være forårsaket av konflikter tidligere med Oppgaveplanleggeren slik at den ikke kunne starte den planlagte oppgaven og dermed ikke kunne vekke datamaskinen. Alternativt kan det være at Windows tilbakestilte en innstilling for å deaktivere sovende / våkne tidtakere i operativsystemet, eller Windows har en feil i seg (eller oppdatert en driver med en feil), eller det er en enhet koblet til PCen din som forhindrer søvn / våkne tidtakere.

Uansett tilfelle, har vi løsninger som hjelper deg med å løse problemet.

Korriger: Task Scheduler vil ikke vekke datamaskinen

  1. Lag en ny oppgave
  2. Aktiver hybrid søvn
  3. Opprett en ny brukerprofil med administratorrettigheter
  4. Tilbakestill og gjenopprett strømplanene til standard
  5. Sett datamaskinen til å våkne og kjøre en oppgave
  6. Sjekk grafikkortdriveren og aktiver dvalemodus
  7. Bruk en kommandolinje

Løsning 1: Opprett en ny oppgave

Hvis du har oppdatert alle driverne dine, prøvd å starte på nytt, eller til og med deaktivert apper fra tredjeparter, og oppgaveplanleggeren fremdeles ikke vil vekke datamaskinen, kan du prøve å opprette en ny oppgave og deretter angi riktige innstillinger i tilstandsfanen i planleggingsoppgavevinduene og se om det hjelper.

Løsning 2: Aktiver hybrid søvn

Løsning 3: Opprett en ny brukerprofil med administratorrettigheter

Logg på den nye kontoen du nettopp opprettet, og angi Oppgaveplanlegger.

Løsning 4: Tilbakestill og gjenopprett strømplanene til standard

Dette vil tilbakestille strømplaninnstillingene til standard, slik at tilpassede strømplaner blir fjernet.

Løsning 5: Sett datamaskinen til å våkne og kjøre en oppgave

Datamaskinen din våkner fra søvn når du setter den til.

Løsning 6: Kontroller grafikkortdriveren og aktiver dvalemodus

Forsikre deg om at grafikkortet ditt bruker en OEM-driver, da Microsoft Basic Display-driveren ikke tillater at søvnfunksjon fungerer. Windows 10 støtter fullt dvalemodus, som fungerer noen ganger når søvn ikke fungerer. Så gjør følgende for å aktivere dvalemodus:

Merk: hvis dvalemodus mangler, har datamaskinen et driverproblem som forhindrer at den bruker tilstander med lite strøm.

Løsning 7: Bruk en kommandolinje

Hvis du vil sette datamaskinen i dvale via kommandolinjen, installerer du et bedre verktøy og kopier deretter PsShutdown.exe til skrivebordet..

Løste noen av disse løsningene problemet? Gi oss beskjed ved å legge igjen en kommentar i delen nedenfor.

RELATERTE STORIER FOR Å KONTROLLERE:

Microsoft lanserer Windows 8.1 Enterprise Preview [Last ned]
For en drøy måned siden ga Microsoft ut den første oppdateringen til Windows 8, forhåndsversjonen av Windows 8.1. Nå har Microsoft kunngjort det Forhå...
Oppgradering av Windows 8 Pro-rabatt fra Windows XP og få 15% avslag [Forretningsbrukere]
Akkurat som det gjør så mange ganger, tilbyr Microsoft rabatter, spesielt i de øyeblikkene du må hoppe fra et mye eldre operativsystem. I vårt tilfell...
Microsoft avslører 'ID @ Xbox' Xbox One Indie Self-Publishing Program
Microsoft ønsker å gjøre alt som trengs for å fremme bedre den kommende Xbox One. For det har Redmond-selskapet kunngjort at det vil tillate uavhengig...