nyheter

Windows 10 kan bidra til å øke PC-salget de neste årene

Windows 10 kan bidra til å øke PC-salget de neste årene

Nylige markedsrapporter kan indikere en nedgang i PC-forsendelser, men det ser ut til at datasalg viser tegn til bedring. IDCs siste Worldwide Quarterly PC Tracker rapporten antyder en liten økning i forsendelsen av konvertibler og slanke bærbare datamaskiner.

Rapporten forutser at ultratynne og konvertible design vil utgjøre nesten 63% av totale bærbare forsendelser innen 2020, fra 60% i år. IDC sier at dette skyldes overlappende bruk av disse formfaktorene.

"Vi fortsetter å se jevn fremgang mot mindre stasjonære og bærbare datamaskiner, siden erstatningskjøp bidrar til å stabilisere samlede forsendelser de neste årene," sa IDCs Loren Loverde..

IDC spår at globale PC-forsendelser vil falle med bare 6,4% i forhold til året i 2016 i stedet for de 7,2% som ble rapportert i august. Rapporten indikerer også at 3. kvartal 2016 kun hadde en nedgang på 4,6% i forhold til året før. Det er i sterk kontrast til IDCs tidligere prognose på 6,6%. Selskapet anslår fremdeles neste års markedsverdi for å treffe en nedgang på 2,1% fra 2016. Ikke desto mindre forventer IDC forbrukernes interesse for nye formfaktorer for lett bøye PC-forsendelser..

Windows 10-overganger bidrar til å øke PC-forsendelser

IDC-analytiker Neha Mahajan mener at amerikansk PC-markedssentiment ser ut til å forbedres ettersom tidlige oppgraderinger av Windows 10 forventes å øke kommersielle PC-forsendelser de neste par årene.

I tillegg til Windows 10-overgangene, tilskriver IDC også Q3 2016 gevinster til fart i Japan, Europa og USA. IDC observerer at kanaler i disse regionene lager lager for å løse mangel på skjermpaneler og lagring. Markedsundersøkelsesfirmaet forventer at denne kanalaktiviteten vil bidra til å øke PC-forsendelsene i begynnelsen av 2017, selv om det sannsynligvis ikke vil opprettholdes senere..

Kommersielle bærbare forsendelser vil trolig toppe seg med 3,7% i 2019 ettersom salget begynner å ta seg opp i løpet av 2016. På den annen side vil det kommersielle stasjonære salget forbli flat innen 2018.

Les også:

Microsofts Windows Store nå på 1,7 millioner nedlastinger daglig
Ny statistikk avslører at Windows Store har nådd en milepæl for nedlastinger hver dag på 1,7 millioner i oktober, som er en økning på 38,56 prosent sa...
Topp 10 nye funksjoner for bedrifter i Windows 8.1
Windows 8.1-oppdateringen utgitt av Microsoft kommer med viktige funksjoner for forretnings- og bedriftsbrukere. Vi har valgt topp 9 som kan interesse...
Nokia 2520 vs iPad Air Video Advertising
Dette er ikke en kamp med spesifikasjoner, men heller Nokias tar på seg iPad Air med sin siste reklame. Dette er den samme annonseringsfilosofien som ...