programvare

6 beste lydredigeringsprogramvare for podcaster

6 beste lydredigeringsprogramvare for podcaster

Enten du vil spille inn en tech- eller sportspodcast, er det vanligvis enkelt å ta opp en podcast. Sett opp en mikrofon, start lydopptakeren, så er du god til å ta opp. Den tøffe delen kommer imidlertid etter at podcasten er spilt inn og går på redigeringsbordet.

Avhengig av typen podcast, kan man bruke god tid på å redigere podcasten for å beholde bare de beste bitene for publikum.

Selv om vi ikke kan hjelpe deg med redigeringsarbeidet, kan vi absolutt hjelpe deg med å finne den beste programvaren for redigering av podcast som vil gjøre arbeidet ditt litt lettere.

Det er ganske mange digitale lydarbeidsstasjoner tilgjengelig for redigering av podcaster, og noen tilbyr nyttige funksjoner som taleveksler, tekst til tale og høyere samplingsfrekvenser.

I denne artikkelen har vi samlet noen av de beste programvarene for podcastredigering som er enklere å bruke mens du tilbyr tilstrekkelige verktøy for å redigere podcaster.

Hvilken programvare skal jeg bruke for å redigere podcaster?

1

Adobe Audition (anbefales)

Adobe kjøpte Cool Edit Pro i 2003 og omdøpte den til Audition. Mange profesjonelle bruker for tiden Adobe Audition sammen med annen Adobe-redigeringsprogramvare som Premiere Pro for videoredigering.

Adobes lydredigerer er utrolig kraftig, men intuitiv å bruke samtidig. Det er blant de beste Digital Audio Workstation du kan kjøpe for pengene.

Adobe Audition tilbyr funksjoner som multitrack-opptak som lar deg ta opp på flere spor ved hjelp av flere mikrofoner for produktivitet, evne til å bruke effekter på klipp eller hele sporet, adaptiv støyreduksjon, spektralanalyse for å gni ut bakgrunnslyd og batchbehandling for å bruke effekter på flere filer med et enkelt klikk.

Essential Sound-panelet gjør prosessen med å legge til en effekt som i Make Distant eller Over the Intercom mye enklere, spesielt for nybegynnere.

Dessuten kan du justere og matche lydstyrken ved hjelp av kontrollene. Det kan også reparere lyden ved hjelp av reparasjons- og restaureringsverktøy. Audition støtter et stort antall lydfilinnganger inkludert AAC, AU, FLAC, MP4, MP3, etc..

Adobe Audition er et kraftig verktøy og tilbyr fleksibiliteten som kreves for å redigere podcaster og musikk. For nybegynnere kan du ta en titt på vårt neste forslag om å lære det grunnleggende om lydredigering før du prøver å oppgradere til Adobe Audition..

⇒ Last ned Adobe Audition gratis

- RELATERT: 3 beste programvaren å bruke med Blue Yeti-mikrofonen

2

WavePad Audio Editor

WavePad er en profesjonell lydredigerer som kommer fra NCH-programvare kjent for sin utmerkede multimedieprogramvare.

Standardversjonen av WavePad Audio Recorder starter på $ 29,99 mens masterutgaven koster $ 49,99 i skrivende stund.

WavePad er funksjonsrikt, men overvelder ikke brukerne med funksjonen takket være det intuitive brukergrensesnittet. De grunnleggende redigeringsverktøyene for podcast inkluderer kutt, kopier, lim inn, sett inn, stillhet, automatisk trim, komprimering og tonehøyde.

Du kan også legge til lydeffekter som forsterke, normalisere, equalizer, reverb og mer til podcasten. Den støtter også lydformater som VOC, gsm, WMA, ekte lyd, AU, AIF, etc. Wavepad gjør importprosessen så mye enklere.

Med batchbehandlingsfunksjonene kan du bruke effekter og konvertere flere filer som en enkelt funksjon. Deretter er det en bokmerkefunksjon for enklere tilbakekalling og montering av segmenter i lyd.

Avanserte funksjoner i verktøyet inkluderer spektralanalyse, tekst til tale, taleveksler og samplingsfrekvenser opptil 192 kHz.

Den gratis versjonen av WavePad kan brukes til ikke-kommersiell bruk og inkluderer mange av funksjonene fra Master's edition som enkelt kan oppgraderes til Master eller Standard edition hvis det er nødvendig for kommersiell bruk..

Redaktørens valg NCH ​​WavePad AUdio Få nå WavePad Audio

- RELATERT: 5 beste lydopptakerprogramvare for å fange spilllyder i 2019

3

Audacity

Hvis det er en diskusjon om lydredaktører hvor som helst, vil Audacity gjøre inngangen som standard. Audacity er en gratis open source lydredigerer utviklet av en gruppe frivillige.

Den største styrken til Audacity er brukervennligheten til tross for den enorme samlingen av redigeringsverktøy. Selv en nybegynner kan begynne å bruke verktøyet til den grunnleggende lydredigeringsoppgaven på kort tid. Hvis du bruker mer tid, kan du også bruke de andre avanserte funksjonene.

Som mange DAW-programvare, kommer Audacity også med VST, LADSPA, LV2, Nyquist effekter plugin-støtte for å utvide funksjonaliteten.

Du kan bruke den til å ta opp podcaster, fjerne bakgrunnsstøy, bruke effekter, kutte og kombinere klipp og mer. Resultatene viser ingen kompromisser overhode og er på nivå med mange premiumprogramvare i samme kategori.

Det er en programvare med flere plattformer, slik at du kan bruke den på Windows, Linux og Mac OSX.

Audacity støtter også flere filformater for import. Du kan tilpasse sporet ytterligere med jevn bleking, nynning og synkronisering. Det er også et batchbehandlingsalternativ for å bruke effekter på flere spor samtidig.

Audacity er en utmerket lydredigerer og et flott gratis alternativ for nybegynnere så vel som profesjonelle som ikke har råd til en premium lydredigerer ennå.

Last ned Audacity

4

Pro-verktøy

Pro Tools er en industristandard profesjonell programvare for lydopptak og redigering som kan brukes av både profesjonelle og hjemmeskapende.

For tradisjonelle studioingeniører tilbyr Pro-verktøy de beste eksklusive lydopptak- og manipulasjonsverktøyene i lang tid nå, og gjennom årene har utviklerne lagt til mer avanserte funksjoner for å gjøre det til en komplett DAW-programvarepakke..

Avid tilbyr også en gratis begrenset versjon av verktøyet kalt Pro Tools First som lar deg lage opptil 16 lydspor gratis. Det gir også tilgang til alle musikkopprettings- og redigeringsverktøyene sammen med 500 MB løkker og utmerkede lydeffekter.

Pro Tools er ikke bare et podcastredigeringsverktøy, men også en programvare for musikkoppretting. I tillegg tillater det også pro-brukere å samarbeide med andre Pro Tools-brukere og lage et samarbeidsprosjekt.

Pro Tools er en DAW-programvare, og har mange virtuelle instrumenter, MIDI-forbedringer, eksempler, lyder og mer for å holde kreativiteten din flytende..

Pro Tools støtter en rekke filformater, inkludert AAF-filer, XVAC Long GOP-filer og 1080p50-filer for å gjøre det lettere for lydredigering og miksingsoppgaver i tilfelle sporene bruker forskjellige formater.

Den siste versjonen kommer med lydmanipuleringsfunksjoner som batch-fades, og commit. Mangelen på VST-plugin-støtte kan være en deal-breaker for noen lydprodusenter.

Pro Tool er absolutt ikke rettet mot nybegynnere, men gi Pro Tools et skudd for å se om det er noe du leter etter. Du kan alltid velge premiumplanen senere.

⇒ Last ned Pro-verktøy

- RELATERT: 5 slowmotion videoredigeringsprogramvare for å markere de beste øyeblikkene

5

Hindenburg Journalist

Hindenburg Journalist er en av underdogs i markedet for podcastredigering eller til og med lydredigering. Det er en førsteklasses programvare som starter på $ 95, men du kan få en gratis 30-dagers prøveversjon for å teste den ut.

Hvis du er interessert i radiojournalistikk, kan Hindenburg Journalist være det rette valget for redigering og produksjon av lydspor.

Det er en multitrack-editor og ser ut som alle andre lydredigerere fra brukergrensesnittet. Hindenburg Journalist kan spille inn ukomprimert lyd som kan brukes til å produsere spor av beste kvalitet når de er på redigeringsbordet.

Med støtte for flere lydformater kan Hindenburg spille av hvilket som helst format mens han tar vare på samplingsfrekvenser, bithastigheter og stereo- og monofiler..

Bortsett fra de grunnleggende redigeringsfunksjonene som klippe, kopiere, lime inn, erstatte, sette inn og andre verktøy, kommer den også med lydjusteringsfunksjoner som inkluderer muligheten til å lage EQ for høyttalerlyden..

Hindenburg leveres også med Sound Cloud og Libsyn integrasjon for å laste opp podcaster direkte fra programvaren.

Hindenburg Journalist er et utmerket verktøy og støtter flere plattformer. Som en programvare for podcastredigering, tilbyr den umodifiserte lydfiler, automatiserte nivåer og stemmeprofiler med andre viktige funksjoner.

⇒ Last ned Hindenburg Journalist

- RELATERT: 9 beste stemmeskiftende programvare å bruke i 2019

6

Reaper

Reaper er en flerkanals programvare for lydopptak som kan brukes til opptak og miksing. For funksjonene som tilbys, er Reaper rimelig til $ 60 for enkeltpersoner.

Brukergrensesnittet til Reaper er ikke det mest intuitive ettersom det starter med et tomt lerret og lar brukeren gjette hvor du skal begynne. Imidlertid er programvaren rask og svært effektiv når det gjelder redigering og miksing av spor.

Reaper tilbyr alle de grunnleggende lydredigeringsfunksjonene som å kopiere, lime inn, sette inn og effekter. Imidlertid går det glipp av innebygde virtuelle instrumenter og sløyfer.

Den nyeste versjonen av Reaper kommer med nye funksjoner som inkluderer Notasjonseditor, støtte for VST3-plugin, forbedringer av FX-nettleser, automatisering av FX-parametere og forbedring av mediautforsker osv..

Reaper er en svært fleksibel programvare som tilbyr noen av de beste verktøyene for lydredigering til en brøkdel av kostnadene sammenlignet med en annen premium DAW-programvare. Sørg for å ta tak i den gratis evalueringskopien før du kjøper.

⇒ Last ned Reaper 

Konklusjon

Det er mange DAW-programvare, og vi har nevnt noen få av dem tidligere i andre anbefalinger, men for denne veiledningen prøvde vi å finne programvaren som kan hjelpe deg med å redigere en podcast eller tale til en video..

Audacity er en gratis lydredigerer og passer for nybegynnere. WavePad-editor, derimot, tilbyr et forbedret sett med funksjonalitet til en rimelig prislapp. Hvis du jobber med Adobe Creative Cloud-verktøy, vil Adobe Audition tjene deg best.

Hvis du vil ha noe mer sofistikert og en podcaster med høy produksjonsverdi, ta en titt på Hindenburg Journalist.

Hva tror du? Bruker du noe av programvaren som er nevnt ovenfor, eller foretrekker du en annen podcast-editor? Gi oss beskjed om ditt valg i kommentarene nedenfor.

Vanlige spørsmål om redigering av podcaster:

Du kan redigere podcaster i Adobe Audition, WavePad Audio og Image Line FL12, men du kan velge annen lydredigeringsprogramvare for podcaster.

Det er ikke nødvendig å redigere podcasten din, men profesjonelle vil alltid oppnå perfeksjon, så de vil redigere podcastene for å bruke effekter på klipp, for å tilpasse støyreduksjon, for å gni ut bakgrunnslyd og batchbehandling for å bruke effekter til flere filer.

Redigeringsprosessen kan ta rundt 90 minutter før du tar opp en podcast, og deretter mikser og forbedrer sporet 90 minutter, og til slutt tar redigeringsprosessen omtrent 60 minutter.

Slik installerer du Windows 8.1 offline på alle Windows 8-enheter
Microsoft ga ut Windows 8.1 som en offisiell og gratis Windows 8-oppdatering, noe som betyr at hvis du for øyeblikket bruker Windows 8, kan du når som...
Du kan nå alfabetisere Microsoft Edge-favoritter i Windows 10 versjon 1607
Microsoft Edge er åpenbart Microsofts favorittleser, men dette betyr ikke at brukere ikke kan kritisere design og evner. Faktisk var alfabetisering av...
Slik aktiverer du Black Theme i Office 2016
Hvis du har en hvit kragejobb, vil du mest sannsynlig bruke timer på slutten foran datamaskinens skjerm. Denne aktiviteten kan være veldig anstrengend...