programvare

9 beste 1080p videoredigeringsprogramvare [Windows 10 og Mac]

9 beste 1080p videoredigeringsprogramvare [Windows 10 og Mac]

Programvare for videoredigering for Windows spenner fra versjoner som er spesielt rettet mot nybegynnere til mer funksjonsrike versjoner for avanserte videoredigeringsentusiaster.

De varierer like mye som årsakene til at brukere tar opp videoredigering. Du kan lage hjemmevideoer, du kan bli en YouTube-stjerne, og du kan til og med lage VR-opplevelser.

De fleste videoredigeringsverktøy for vanlige brukere brukes best av noen av disse grunnene. Uansett hvilken programvare du bestemmer deg for å få, bør du først sørge for å sjekke ut hovedfunksjonene bare for å se om de følger dine spesifikke behov og mål.

Beste 1080p redigeringsprogramvare for Windows 10

1. Adobe Premiere Pro (redaktørens valg)

Adobe Premiere Pro kommer på vår toppliste som den beste 1080p-redigeringsprogramvaren som en overraskelse, det er et av de mest populære og pålitelige alternativene når det gjelder avansert videoredigering. Selv om den ikke-lineære videoredigeringsfunksjonen for en nybegynner kan være overveldende ved første øyekast, er det muligheten å gå hvis du vil redigere en hvilken som helst form for videoer på en riktig måte, det være seg en film, vlog eller personlige videoer.

Den siste oppdateringen kom med 4k videoredigeringsfunksjoner, så 1080p videoredigering vil fungere som en sjarm. I tillegg til at den siste oppdateringen også kom inn med 360 VR-visning og Lumetri Color-funksjonen som lar deg jobbe med hvitbalanse, farger og stigninger.

Premiere Pro's Audio Mixer lar deg redigere mono- og stereolydlinjer, redusere støy, utjevne, komprimere og mye mer.

En av andre fordeler som Adobe Premiere Pro har, er det AI-drevne forslagverktøyet som automatiserer mange redigeringsoppgaver. Selv om det fortsatt er mye å lære, vil det hjelpe deg å komme i gang og gjøre ting enklere.

For mer avanserte brukere lar Premiere Pro deg tilpasse grensesnittet etter eget ønske og velge bare de nødvendige funksjonene. En annen kul funksjon den har er prosjektmalen som bruker forhåndsinnstillinger for å feste arbeidsflyten og samarbeide med andre medlemmer på teamet.


2. Corel VideoStudio Pro X10.5

Corel VideoStudio Pro X10.5 er en brukervennlig videoredigerer som er flott for uformelle brukere. Den siste versjonen er også en av få redaktører som inkluderer verktøy for redigering av 360-graders videoer, noe som er en viktig funksjon når det gjelder panoramavideoredigering.

VideoStudio X10,5 Pro støtter videoredigering av HD og til og med 4K-formater, slik at du kan prøve det akkurat nå uten problemer.

Corel VideoStudio Ultimate X10 inkluderer en premium spesialeffektpakke og et Mask Creator-verktøy, men bortsett fra det er det liten forskjell mellom versjonene.

Corel VideoStudio X10.5 er et godt valg for nybegynnere, da den inkluderer den malbaserte videoskaperen FastFlick, som automatisk kan sette opp en video fra klippene dine, og en Instant Project-fane som du raskt kan sette opp ferdige videoer med.

Programvaren gir deg mer enn 2000 overganger, effekter og animerte titler.

Den inneholder en mengde uvurderlige redigeringsverktøy som multikameraet for synkronisering av flere opptak, bevegelsessporing for å bruke effekter på bestemte motiver i bevegelse og chroma-tast for justering av bakgrunner.

VideoStudio Pro X10.5-brukere kan også balansere lydnivåer mellom klipp og lavere bakgrunnslyd med redaktørens lydverktøy.

Denne redaktøren har mange alternativer for utdata og deling. Programvarens MyDVD-skiveverktøy gjør det mulig å eksportere klipp til DVD-er med temamaler.

Du kan eksportere videoer for avspilling på Apple TV, iPad, Xbox og andre enheter. VideoStudio Pro X10.5 gjør det også mulig for brukerne å sette opp AVCHD 2.0-videoer for SD-kortutgang.


3. VideoPad Video Editor

VideoPad Video Editor er en videoredigeringsapp på grunnnivå. Den er primært designet for skapere som ønsker å publisere videoene sine på Facebook og YouTube. Det er enkelt å bruke, og det vil gjøre arbeidsflyten din for sosial publisering mye enklere.

Ta en titt på funksjonene for sosial publisering:

Videopad har alle de grunnleggende hjemmearedigeringsfunksjonene, og den er spesielt designet for nybegynnere i videoredigeringsnisje.

LES OGSÅ: Windows 10 videoredigeringsprogramvare for nybegynnere


4. HD Video Converter Factory Pro

De HD Video Converter Factory Pro er en alt-i-ett-programvare for videokonvertering som bygger mer enn 250 formater og optimale profiler for varme TV-er og bærbare dingser. Den kan konvertere alle populære videoer feilfritt.

Sjekk ut de mer interessante og nyttige funksjonene:

Hvis du er en videoredigeringselsker, vil du elske denne praktiske videoredigeringsprogramvaren som er kompatibel med alle Windows-versjoner.

    -  Last ned nå prøveversjon fra det offisielle nettstedet


5. Wondershare Filmora Video Editor (foreslått)

Filmora Video Editor er en brukervennlig Windows-videoredigeringsprogramvare. Det lar deg redigere videoene dine uten problemer for å få dem til å se fantastiske ut. Programvaren er ideell for både nybegynnere og proffer.

De viktigste funksjonene inkluderer:

Det endelige produktet vil vise seg perfekt for ditt spesifikke formål. Programvaren leveres med et enkelt grensesnitt, og det er ingen teknisk kunnskap nødvendig.

Grensesnittet gir full tilgang til programmets forskjellige filtre som overganger, overlegg, belysning og delt skjermeffekter. Du vil kunne finjustere resultatene ved hjelp av alternativene for vertsinnstillinger.

Videoen lagres, lastes opp på YouTube eller Facebook eller brennes på en DVD.

Redaktørens merknad: Denne artikkelen fortsetter på neste side hvis du leter etter flere videoredigerere. 

Ironien nesten utryddet, Windows XP SP2 er dyrere enn Windows 8.1
Du vil tro at OS seks år før vi endelig kan begynne å grave graven for Windows XP, ville være skittent billig. Vel, hva med dette - på Amazon er SP dy...
Microsoft forklarer utviklere hvordan de administrerer Windows 8- og Windows 8.1-apper
Hvis du har opprettet Windows 8- og Windows 8.1-apper, vil neste trinn være å vite hvordan du administrerer dem. Følg disse rådene som Microsoft har d...
Microsofts Windows Store nå på 1,7 millioner nedlastinger daglig
Ny statistikk avslører at Windows Store har nådd en milepæl for nedlastinger hver dag på 1,7 millioner i oktober, som er en økning på 38,56 prosent sa...