vinduer

Hvordan fikse musebevegelsesproblemer på din Windows-PC

Hvordan fikse musebevegelsesproblemer på din Windows-PC

Det er vanskelig å forestille seg å bruke PC uten mus, ikke sant? Selv om berøringsskjermene vokser i popularitet, er og vil mus fortsatt være det første alternativet når det gjelder pekeenheter. I det minste når det fungerer som det skal.

Det er ikke uvanlig at musen blir feil av forskjellige grunner, og i dag prøver vi å dekke de fleste løsningene du bør ta i betraktning. Hvis du har problemer med musebevegelsen, bør trinnene nedenfor hjelpe deg betraktelig.

Hvordan løse problemer med musebevegelse i Windows 10

Sjekk musen for mangler

Det første åpenbare trinnet er å sjekke musen for mangler. Perifere pekeenheter er ganske utsatt for problemer, både mekaniske eller optiske / laservariasjoner. Så sørg for å gå gjennom disse trinnene før vi går videre til andre løsninger:

Etter at du har sørget for at alt er i orden, men musebevegelsen fortsatt er fast, uregelmessig eller helt fraværende, fortsett med trinnene nedenfor.

Sjekk USB- eller PS2-porter for feil

Det handler ikke alltid om musen, noen ganger kan hovedkortet være årsaken til bevegelsesproblemene. Hvis du har en alternativ mus, kan du prøve å koble den til. Ikke glem å bytte mellom portene. Hvis problemene er vedvarende, er det stor sjanse for at hovedkortet ditt er feil. USB- eller PS2-porter er også utsatt for fysisk skade, spesielt hvis du ikke er forsiktig når du kobler til / fra enheter.

Hvis det er tilfelle, anbefaler vi deg ikke å prøve å reparere det selv, men heller ta det til service der en profesjonell tekniker kan sjekke kontaktene og forhåpentligvis løse problemet..

Forsikre deg om at overflaten er passende

Mekaniske mus er kjent for problemer med en upassende overflate. Den optiske musen er litt mer tolerant, men allikevel er musematten alltid en solid løsning når den uberegnelige oppførselen starter. Du kan bruke forskjellige overflater, og alt kan fungere som beregnet. Men for sikkerhet og presisjon bør musematten gi deg optimal ytelse og bedre trekkraft.

Videre er de ganske billige og kommer i forskjellige farger, slik at du kan velge i utgangspunktet hvilket mønster du vil.

Installer drivere på nytt

Programvare. Hvis maskinvare virker som før, men alt plutselig tok en feil sving etter at du installerte systemet på nytt, må du ikke se lenger. Som du sikkert er klar over, er drivere avgjørende for sømløs bruk av maskinvare. Så sørg for å sjekke dem ut før du sint musen.

I tillegg til musedrivere som for det meste er generiske, må du kontrollere USB-driverne.

Hvis du er usikker på hvordan du oppdaterer driverne, følger du disse instruksjonene:

  1. Høyreklikk Start, og åpne Enhetsbehandling under Administrative verktøy.
  2. Hvis du merker utropstegn, må du huske å høyreklikke og oppdatere den urolige enheten.
  3. Naviger til Mus og andre pekeenheter.
  4. Høyreklikk på musen fra listen og klikk på Oppdater driverprogramvare.

I tillegg kan du avinstallere musedriveren og starte PCen på nytt. Driveren skal installeres automatisk via Windows Update, og alle mulige programvarerelaterte problemer bør løses umiddelbart.

Kontroller tilkoblingen

Trådløse mus er flotte, men du må fortsatt opprettholde riktig avstand for at de skal fungere som forutsatt. De fleste av dem har et effektivt signalområde opp til noen få meter. Så ikke gå for langt hvis du ønsker optimal ytelse og sømløs bruk.

Dessuten kan signalforstyrrelser også forårsake problemer. Så sørg for å bruke en trådløs mus eller mus / tastaturkombinasjon om gangen. I tillegg anbefaler vi deg å deaktivere innebygd Bluetooth mens du bruker eksterne inngangsenheter.

Tredjeparts programmer påføring

Selv om det ikke er vanlig at noen tredjepartsapplikasjoner påvirker noe så forenklet som en mus, er det en sjanse for at de kan. Spesielt hvis du bruker noen tilpasningsverktøy for å peke enheter som kan påføre systeminnstillingene og forårsake kaos.

Hvis du fremdeles har problemer med musen, må du sørge for å avinstallere dem og fortsette å bruke systemet som hovedinnehaver av musepreferansene..

Virus og skadelig programvare

Og sist, men ikke minst, er stedet reservert for irriterende virus som kan forårsake hele pakken med problemer, inkludert museproblemer. Bruk tredjeparts antivirusløsningen eller Windows Defender til å skanne etter mulige inntrenging, og du vil forhåpentligvis løse problemer.

Dessuten, hvis du ikke kan bruke musen din under feilsøking, kan du bruke tastaturet til å simulere musebevegelsen.

Det burde gjøre det. Vi håper at dette vil hjelpe deg med å løse problemene dine. Hvis du har ytterligere spørsmål eller alternative løsninger angående emnet, er kommentarfeltet rett nedenfor.

Kan ikke aktivere Windows 10 etter jubileumsoppdateringen
Hvis du kjører en ekte, fullt aktivert versjon av Windows 10, er det ikke nødvendig å aktivere noe når du installerer jubileumsoppdateringen. På grunn...
Excel-filer åpnes ikke i jubileumsoppdateringen
Jubileumsoppdateringen kan generere mange feil, fra det øyeblikket brukere laster ned den. Hvis Windows 10-versjonen 1607 kjører som den skal, kan du ...
Fix Windows 10 Anniversary Update mus og tastaturforsinkelse
Etter å ha installert Windows 10-jubileumsoppdateringen, begynte mange brukere å oppleve forskjellige problemer, og de klaget på Microsofts fora, der ...