fastsette

LØST Windows 10 rød fargetone på skjermen

LØST Windows 10 rød fargetone på skjermen

I forhold til noen kritiske skjermproblemer er den rødlige fargen ikke noe seriøs. Hvis det er programvaren vi refererer til. Hvis maskinvaren ikke fungerer, er det bare så mye du kan gjøre. Ikke desto mindre vervet vi fire trinn som bør, når de brukes riktig, løse den røde fargetonen i Windows 10. Sørg for å sjekke dem ut nedenfor.

Hvordan fikse den røde skjæren på skjermen i Windows 10

  1. Bekreft at "Night Light" -modusen er deaktivert
  2. Sjekk skjermdriveren
  3. Inspiser medfølgende tredjepartsprogramvare
  4. Kalibrer skjermfarger på nytt

1: Bekreft at "Night Light" -modusen er deaktivert

Med en av de siste store oppdateringene for Windows 10, kan brukerne aktivere en spesiell skjermmodus. Når den er aktivert, reduserer "Night Light" -modus tilstedeværelsen av blått lys. Den erstatter de kaldblå ​​nyansene med de varmere rødlige fargene. Det er så mye lettere for øynene, spesielt i mørket. Denne funksjonen kan være kilden til den røde fargen på skjermen. Derfor, hvis dette mishager deg, må du sørge for å deaktivere det.

Du bør kunne deaktivere den i handlingssenter-ruten, der den står mellom alle andre raske handlinger. Bare klikk på den til den gråner ut. På den annen side, hvis du ikke finner den der, følg disse trinnene for å deaktivere den:

  1. Trykk på Windows-tasten + I for å åpne Innstillinger app.
  2. Åpen System.
  3. Under skjermseksjonen slår du “Nattlys”-Modus av.

Likevel er dette en veldig fin funksjon, så vi foreslår å holde fast ved den. Hvis den røde fargen er for mye for deg, er det måten å redusere varmen på skjermen. Dette er hvordan:

  1. Åpen Innstillinger.
  2. Velge System.
  3. Klikk på “Skjerm-delen”Innstillinger for nattlys“.
  4. Under “Fargetemperatur om natten“, Flytt glidebryteren til høyre for å redusere den røde fargen.

2: Kontroller skjermdriveren

Hvis problemet er vedvarende eller ikke er direkte relatert til "Night Light" -modus, foreslår vi at du oppdaterer eller til og med installerer skjermdriverne på nytt. Det meste av tiden, i det minste for de mest overfladiske behovene, vil den generiske driveren være tilstrekkelig. Men du kan aldri være sikker på det. Heldigvis bør en enkel oppdatering løse alle mindre skjermproblemer (som dette absolutt er hvis vi eliminerer maskinvarefeil).

Følg disse trinnene for å oppdatere skjermadapterens driver i Enhetsbehandling:

  1. Høyreklikk Start og åpne Enhetsbehandling.
  2. Utvide Skjermkort.
  3. Høyreklikk på GPUen din og velg Oppdater driveren fra kontekstmenyen.

I tillegg, hvis det ikke passer behovet, kan du installere det på nytt med noen få enkle trinn:

  1. Åpne Enhetsbehandling på nytt og utvid delen Skjermkort.
  2. Høyreklikk på GPUen din og klikk “Avinstaller enheten“.
  3. Start PCen på nytt og vent til systemet installerer driveren.

3: Inspiser medfølgende programvare fra tredjepart

Mange bærbare datamaskiner og egendefinerte PC-er (sistnevnte sjelden) kommer med den forhåndsinstallerte programvaren. Det er forskjellige OEM-applikasjoner som er der for å forbedre opplevelsen og øke arbeidsflyten. På den måten sørger de for at maskinvaren vil fungere uten driverproblemer eller annen programvareavvik.

Dessverre er mange av dem bloatware, og Windows 10 håndterer eksterne enheter og inngangs- / utdataenheter uten dem. Videre kan de blande sammen systeminnstillinger eller, som det ser ut til å være tilfelle, til og med kalibrere skjermfargene på nytt.

I dette tilfellet er sjansen stor for at det er tilhørende innebygd programvare som omhandler skjermkonfigurasjonen. Denne programvaren må enten deaktiveres eller gå. Navigere til Søk> skriv Kontrollpanel og åpne det> Avinstaller et program. Når du er der, se etter alle skjermassosierte verktøy og avinstaller dem.

4: Kalibrer skjermfarger på nytt

Til slutt er det bare en gjenværende ting vi kan foreslå angående denne spesielt elastiske fargetone. Og det er GPU-kontroller (ATI Catalyst og Nvidia eller Intel Control Panel) hvor du kan tilbakestille fargeinnstillingene og se etter endringer. Når du er der, kan du manipulere innstillinger og kanskje løse problemet på egenhånd.

Når du har gjort det, skal den røde fargen forsvinne. I tillegg er det det innebygde Windows-verktøyet for visningskalibrering. Vi snakker om godt gammelt veiviserverktøy, som lar deg kalibrere skjermfargene etter eget ønske. For å få tilgang til det, skriv bare Kalibrer i Windows-søkefeltet og åpne “Kalibrer skjermfarge”Fra resultatlisten.

Det er det. Til slutt, ikke glem å fortelle oss om å skrive dette var en verdig innsats, eller at skjermen fortsatt er opprørende rødlig. Du kan gjøre det i kommentarfeltet nedenfor.

RELATERTE STORIER DU BØR KJEMPE:

Var denne siden til hjelp? Ja Nei Takk for at du ga oss beskjed! Du kan også hjelpe oss ved å legge igjen en anmeldelse på MyWOT eller Trustpillot. Få mest mulig ut av teknologien din med våre daglige tips Fortell oss hvorfor! Ikke nok detaljer Vanskelig å forstå Andre send
MSI lanserer Windows 8.1 Alt-i-ett-PC-er med skjermer for å redusere belastningen på øynene
MSI har introdusert to nye Windows 8.1 alt-i-ett-datamaskiner (AIO) som kommer med selskapets Flicker-Free og Blue Light Control-teknologier for å bes...
Ironien nesten utryddet, Windows XP SP2 er dyrere enn Windows 8.1
Du vil tro at OS seks år før vi endelig kan begynne å grave graven for Windows XP, ville være skittent billig. Vel, hva med dette - på Amazon er SP dy...
Microsoft forklarer utviklere hvordan de administrerer Windows 8- og Windows 8.1-apper
Hvis du har opprettet Windows 8- og Windows 8.1-apper, vil neste trinn være å vite hvordan du administrerer dem. Følg disse rådene som Microsoft har d...