nyheter

Windows 10 builds installerer ikke lenger appene du fjernet

Windows 10 builds installerer ikke lenger appene du fjernet

Windows 10 build 14926 brakte en viktig endring i måten bygninger påvirker systemets konfigurasjon. Fra nå av vil Windows 10-bygg ikke lenger installere standard Windows 10-appene du fjernet.

Mange brukere klaget over denne uønskede oppførselen til Windows 10 builds, men inntil nå kunne de virkelig ikke gjøre noe for å forhindre at builds reinstallerte de forhåndsinstallerte appene de tidligere hadde fjernet. Det ser ut til at deres klager ekko på Microsofts ører, da selskapet bestemte seg for å endre denne OS-oppførselen i den nåværende versjonen.

Et av de pågående tilbakemeldingselementene vi har hørt er hvordan appene som blir forhåndsinstallert med Windows, vil installeres på nytt etter hver oppgradering - spesielt merkbar for våre Insiders som mottar flere flyreiser per måned. Vi har hørt din tilbakemelding, og begynner med Build 14926, når PC-en din oppdateres, vil den sjekke for apper som er avinstallert, og den vil bevare den tilstanden når oppdateringen er fullført.

Med andre ord, hvis du avinstallerer noen av Windows 10-standardappene, for eksempel Mail-appen eller Maps-appen, vil ikke nye bygninger installere dem lenger. Dette er et utmerket skritt fremover mot å forbedre brukeropplevelsen ettersom Insiders ikke bruker alle de forhåndsinstallerte appene på Windows. Å fjerne appene de ikke bruker, hjelper dem med å organisere systemene sine bedre.

Når vi snakker om innebygde apper, gir 14926 noen egne problemer. Som Dona Sarkar informerer om, kan det hende at standard Windows 10-apper som kalkulator, alarmer og klokke og stemmeapparat ikke fungerer etter oppdatering til denne versjonen. Heldigvis er det også en løsning tilgjengelig for å løse dette problemet: For å få disse appene til å fungere igjen, gå til Windows Store og installer dem på nytt.

Slik installerer du Windows 8.1 offline på alle Windows 8-enheter
Microsoft ga ut Windows 8.1 som en offisiell og gratis Windows 8-oppdatering, noe som betyr at hvis du for øyeblikket bruker Windows 8, kan du når som...
Du kan nå alfabetisere Microsoft Edge-favoritter i Windows 10 versjon 1607
Microsoft Edge er åpenbart Microsofts favorittleser, men dette betyr ikke at brukere ikke kan kritisere design og evner. Faktisk var alfabetisering av...
Slik aktiverer du Black Theme i Office 2016
Hvis du har en hvit kragejobb, vil du mest sannsynlig bruke timer på slutten foran datamaskinens skjerm. Denne aktiviteten kan være veldig anstrengend...