Windows 7

Windows 7 vs Windows 10 lydkvalitet

Windows 7 vs Windows 10 lydkvalitet

Windows 7 har nådd slutten av livet, og som sådan anbefales alle å gå videre til neste bedre operativsystem: Windows 10.

Det sier seg selv at en slik migrering er til det bedre siden Windows 10 har bedre sikkerhetsfunksjoner, bedre støtte og mer.

Selvfølgelig, hvis du vil være med Windows 7, kan du alltid velge Windows 7 Extended Support, selv om du bør vite at dette også kan gjøres i ytterligere 2 år.

Audiofiler kan imidlertid være interessert i å vite at det er forskjeller mellom hvordan de to operativsystemene håndterer lyd, og hvordan en kan gi generelt bedre lydkvalitet enn den andre.

Dermed, hvis du også er interessert i uberørt lydkvalitet og klarhet, bør du fortsette å lese artikkelen nedenfor.

Hvordan påvirker Windows 10 lydkvaliteten?

I teorien bør ikke lydkvaliteten endres hvis det eneste du gjør er å bytte operativsystem. Som sådan påvirker ikke Windows 7 eller Windows 10 i seg selv lydopplevelsen.

Windows 10 gjør det lettere og bedre å lytte til musikk

En ting du bør huske er at Windows 10 kommer med et sett med endringer som indirekte påvirker måten du vil lytte til musikk på. Disse inkluderer:

Dette er bare en av de mange forbedringene som påvirker lydopplevelsen din mer eller mindre direkte.

I tillegg, på grunn av de universelle apputviklingsendringene, kan flere brukere nå utvikle flere og bedre apper, for alle enheter som støtter Windows 10.

Hvorfor Windows 7 kan virke som det beste alternativet

Hvis du nettopp har oppgradert fra Windows 7 til Windows 10 og lyden virker dårligere, kan det skyldes driveren. De av dere som har eldre PC-er, har kanskje brukt drivere som var optimalisert for Windows 7.

Imidlertid gidder ikke alle utviklere å gjøre ytterligere optimaliseringer for det nyere operativsystemet. Som sådan kan du ende opp med å bruke de generiske lyddriverne som tilbys av Microsoft.

Konklusjon

Som du selv kan se, er det forskjeller i lydkvalitet og svarprosent mellom Windows 7 og Windows 10. Disse er imidlertid ekstremt subtile og vanskelig å legge merke til.

Faktisk er de eneste som virkelig kan se forskjellen, de som jobber med lydavspillerutvikling eller de som har hjemmestudioer.

For resten av forbrukerne vil en 128 kbps sang fremdeles høres ut som en 128 kbps lyd uansett operativsystem.

Tror du Windows 10 er overlegen så langt lyden går? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

RELATERTE ARTIKLER DU BØR KONTROLLERE:

Løs Windows 10-jubileumsoppdateringen fast i omstart
Jubileumsoppdateringen spiller det vanskelig å få for noen brukere: selv om det har gått noen dager siden Microsoft rullet ut oppdateringen, er det br...
Pin to Start mangler i jubileumsoppdateringen
Windows 10 OS lar brukerne tilpasse datamaskinene sine i henhold til deres behov. En av de mest nyttige funksjonene er Pin to Start-alternativet som l...
Kan ikke aktivere Windows 10 etter jubileumsoppdateringen
Hvis du kjører en ekte, fullt aktivert versjon av Windows 10, er det ikke nødvendig å aktivere noe når du installerer jubileumsoppdateringen. På grunn...